Aeroportul Timișoara, revenire după pandemie. Planuri mari pentru viitor

93c293cf b8e6 417e 8f62 7b08382b6816
timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Aeroportul Internațional Timișoara înregistrează o creștere a numărului de pasageri și se apropie de cifrele din 2019, după doi ani în care pandemia a cam pus stop excursiilor românilor.

„Am avut o scădere de trafic anuală în 2020 de 70,5%. La nivel european a fost de 70,4% și la nivel de țară 71%. Am suportat consecințele acestei pandemii la fel ca celelalte aeroporturi. Revenirea a fost una care a întrecut așteptările. Traficul la nivel european a revenit în proporție destul de mare în special traficul de aeroporturile regionale. Acum ne aflăm doar la 9% mai puțin decât în aceeași lună din 2019. Suntem înapoi acolo unde trebuie să fim în ceea ce privește traficul aerian”, a declarat Daniel Oliver Stamatovici, directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

Transportul de marfă în schimb a înregistrat creșteri în timpul pandemiei. Cumpărăturile făcute mai mult on-line au dat de lucru companiilor de transport.

„Traficul cargo a crescut constant în perioada pandemiei. Acum ne aflăm la plus 58% față de 2019. Cursele de charter a fost o surpriză cu adevărat plăcută. A crescut în proporție de 98% față de aceeași perioadă din 2019, aproape s-a dublat. Anul acesta, până acum, avem aproximativ 30.000 de pasageri”, a mai declarat directorul aeroportului.

Iar reprezentanții aeroportului au planuri mari de viitor. Se va lansa în curând o licitație pentru cumpărarea de panouri led și o alta pentru deschiderea unui magazin în zona de bagaje. În fața terminalului se vor face reparații.

publicitate tmc 640

Pista va intra și ea în modernizare. Ultimul kilometru are nevoie de intervenții, pentru ca avioanele cargo, de tonaj mare, să poată ateriza zilnic la Timișoara.

Aerogara va oferi și noi curse turistice. Pentru a atrage companiile, se oferă și reduceri la taxele de aeroport chiar și de 75%.

 

publicitate Timisoara banner maxagro