Noi detalii despre proiectul prin care Pădurea Verde va fi transformată în pădure-parc au fost făcute publice de către Cosmin Tabără. Viceprimarul Timișoarei spune că există și posibilitatea unirii Pădurii Bistra cu Pădurea Verde, printr-o perdea forestieră, cu scopul stopării dezvoltărilor imobiliare din apropiere.
Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, anunță că a participat săptămâna trecută la o dezbatere publică în comuna Dumbrăvița cu subiectul Pădurea Verde. Așadar, Tabără a explicat faptul că Primăria Timișoara are obligația să se alinieze directivelor europene în ceea ce privește spațiile verzi și pădurea aflată în proprietate.
„Din nefericire, până la acest moment Timișoara nu are un Registru Verde și nici un Plan Urbanistic General, care să certifice aderarea orașului nostru la Marele Pact Ecologic European. În mod concret, municipalitatea în ultimii 30 de ani nu a folosit în favoarea cetățenilor zestrea naturală cea mai importantă a Timișoarei, Pădurea Verde”, a precizat viceprimarul Timișoarei.
De asemenea, Cosmin Tabără a afirmat că înainte de transformarea Pădurii Verzi într-una parc, va propune organizarea unei campanii de informare și de educare ecologică a cetățenilor, în principal a tinerilor. Mai mult, se dorește ca Pădurea Bistra să fie unită cu Pădurea Verde, printr-o perdea forestieră, astfel încât locuitorii să poată respira un aer mai curat, iar eventualele dezvoltări imobiliare în apropiere să fie stopate.
„Pădurea Verde poate avea o contribuție importantă la ameliorarea stării de sănătate a timișorenilor. Pentru a demara cele scrise mai sus și în urma dezbaterii publice de la Dumbrăvița, la începutul acestei săptămâni am avut discuții cu Ioan Oprea, directorul Direcției Silvice Timiș, pentru a demara o campanie de împădurire, despre posibilitatea unirii Pădurii Bistra cu Pădurea Verde printr-o perdea forestieră, cu scopul de protecție și despre stoparea Planurilor Urbanistice Zonale invazive ale localităților limitrofe ce pot afecta atât sănătatea cetățenilor, cât și cea a florei și faunei. Este obligatorie instituirea unei zone tampon între locuințe și pădure, altfel toate demersurile noastre se pot împotmoli sub presiunea dezvoltatorilor imobiliari”, a explicat Cosmin Tabără.
În prima jumătate a lunii decembrie, inspectorii de prevenire de la ISU Timiș au controlat peste 40 de obiective din județul Timiș. Au descoperit de 3 ori mai multe...
Recital de excepție la Moldova Nouă, în a treia zi de Crăciun
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281