Adrian Torma, după alegeri: „Îmi dă de gândit dacă Moldova Nouă mai dorește un primar de dreapta”

După câștigarea alegerilor europarlamentare în orașul de la malul Dunării de către social-democrați, ușor, ușor ies la iveală și cauzele care au produs efectul.

Dezamăgit că orașul pe care-l conduce nu s-a alăturat trendului național, în privința alegerilor din 26 mai, primarul Adrian Torma explică de ce liberalii au pierdut alegerile în Moldova Nouă: „Adevărul e că atât Pro România, cât și PSD-ul au făcut niște campanii mult mai agresive pe zona noastră. De la Pro România a venit chiar președintele lor, fostul prim-ministru Ponta, iar de la PSD doamna deputat Luminița Jivan a avut mai multe zile în care a venit la Moldova Nouă, pe când PNL nu a acordat atenție foarte mare orașului Moldova Nouă. Chiar în ultimele zile, când a venit echipa de la nivel național, s-a oprit la Oravița și nu a mai venit în Moldova Nouă”.

Inconveniența lui Torma nu este legată, neapărat, de rezultatul obținut în orașul pe care-l conduce, ci, mai degrabă, acesta este dezamăgit de faptul că cetățenii de la malul Dunării au ales stagnarea, când toată țara opta pentru schimbare: „Nu ar fi prima dată când se-ntâmplă acest lucru! E o chestiune normală, doar că e dezamăgitor, din punctul meu de vedere, votul acordat Partidului Național Liberal, ținând cont de trendul la nivel național, care era pentru schimbare”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Totodată, liberalul aduce în discuție și momentul alegerilor parlamentare, când, din nou, PSD-ul a câștigat dublul voturilor față de PNL, însă, pe atunci, completează edilul-șef, „era și un trend național de a merge pe linia PSD-ului, pentru că au avut un program destul de popular și populist, prin care au făcut multe promisiuni, noi fiind un pic mai reținuți”.

Torma  evită să ia decizii la cald

Chiar dacă între promisiunile liberalilor și cele ale social-democraților nu era o mare diferență, „din păcate, în viață mai ai și astfel de momente: înfrângeri. Evident, îmi dă și mie de gândit dacă Moldova Nouă dorește în continuare să aibă un primar de dreapta, dar deciziile importante le vom lua după ce facem o analiză mai detaliată, nu la cald”.

Planurile de viitor, atât cele ale primarului, cât și ale partidului pe care-l conduce la nivel local, țin foarte mult de o analiza la rece, după care bătăliile electorale vor merge înainte: „În primul rând, va trebui să facem o analiză, să vedem unde greșim, dacă greșeala e la nivel local sau la nivel național și, ulterior, va trebui să ducem bătăliile electorale mai departe”.

banner 970 x 250