Adrian Torma, despre participarea la votul din 6 decembrie: „Prezența la urne și anularea votului poate însemna un mesaj dat întregii clase politice”

Sătui de aceiași politicieni care, la fiecare patru ani, promit marea cu sarea, reticenți în corectitudinea votului, după incidentele petrecute în urma alegerilor locale din capitală, oamenii par tot mai puţin interesați de prezența la urne în data de 6 decembrie. O gândire total greșită, spune Adrian Torma, candidatul social-democrat din Caraș-Severin înscris în lupta pentru un loc în Senat, întrucât acest drept a fost cu greu câștigat în urmă cu trei decenii.

„Faptul că statul român cheltuie niște bani cu organizarea acestor alegeri ar trebui să ne facă să respectăm alegerile, în general, și să ne prezentăm la urne. Un alt aspect care ar trebui să ne mobilizeze se referă la faptul că acest drept a fost câștigat cu sânge vărsat de către mulți români. Întrucât, astăzi, putem spera la niște alegeri, în care votul să fie relativ corect, acest aspect ar trebui să însemne un imbold pentru noi, respectând astfel lupta înaintașilor noștri, fără să ne legăm de câteva excepții unde s-au întâmplat tot felul de erori.”, este mesajul lui Adrian Torma adresat tuturor celor care încă pun participarea la vot sub semnul întrebării.

Totodată, șeful administrației publice locale din Moldova Nouă, în perioada 2016-2020, le-a scos în față oamenilor și modalitatea prin care pot taxa întreaga clasă politică, o practică pe care și acesta la rându-i a pus-o în aplicare, atunci când nu putea trata cu seriozitate promisiunile celor care i-au cerut votul încrederii:

„În cei 30 de ani de la Revoluție și undeva la 26-27 de ani de când pot vota, niciodată nu am ezitat să îmi exprim acest drept. Trebuie să recunosc că am avut momente în care mi-am anulat votul. De ce? Pentru că am vrut să transmit mesajul că nu sunt mulțumit nici de A, nici de B, nici de C. Cred că cel mai frumos și cel mai corect mod în care oamenii pot transmite clasei politice că s-au săturat de cei care le cer încrederea, de promisiunile acestora, se referă la participarea la urne și anularea votului. Oamenii nu trebuie să se lase purtați de sintagma: «Nu merg la vot, căci, oricum, iasă ce vor alții». Nu! Prezența la urne și anularea votului poate însemna un mesaj dat întregii clase politice”.

(E).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/