Adrian Stoicu, despre reluarea alegerilor la Moldova Nouă: „Cred că cetățenii aveau dreptul să-și exprime simpatia sau ura față de candidatul Stângii unite”

Soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care candidatul PSD-Pro România, Adrian Torma, a fost scos din competiția electorală pentru Primăria Moldova Nouă a produs consternare în rândul edililor social-democrați, unul dintre aceștia fiind chiar primarul comunei Bozovici, cel care îl cunoștea pe fostul de acum edil-şef al orașului de la Dunăre încă de dinainte de a ocupa aceste demnități.

Cu ocazia scrutinului electoral pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă (duminică, 24 ianuarie), competiție care îi va avea în prim-plan doar pe liberalul Ion Chisăliță și pe Eugen Băleanu, candidatul Partidului Verde, șeful administrației publice locale din Bozovici consideră că locuitorii UAT-ului din Clisura Dunării erau cei mai în măsură să decidă, prin vot, continuitatea (sau nu) a lui Adrian Torma în fruntea Primăriei și nu instanțele judecătorești:

„Am colaborat cu Adrian Torma încă dinainte de a ocupa fotoliul de primar. E dureros ceea ce s-a întâmplat. Nu știm unde să punem justiția, normalitatea în toată această poveste. Cred că cetățenii aveau dreptul să-și exprime simpatia sau ura față de candidatul Stângii unite. În plus, nu ar trebui uitat faptul că la Moldova Nouă, în 27 septembrie, totuși cineva a câștigat alegerile. Unii spun că în mod ilegal, dar eu aș spune că voturile au fost pentru Adrian Torma, nu neapărat pentru alianța PSD-Pro România. Dacă era altcineva în locul lui, nu știu dacă izbutea. Credeți-mă, nu știu cum poate fi catalogat tot ceea ce se întâmplă acolo. Nu a omorât pe nimeni, nu a făcut niciun rău atât de mare. Faptul că nu ai pus o semnătură pe un document… Mi se pare aberant, dar, dacă justiția a hotărât, asta este. Până la urmă, cel mai important lucru pentru oamenii din oraș se rezumă la o conducere stabilă”.