Administrație la rang de artă?! Primarul Borcean investește banii caransebeșenilor în simpozioane și festivaluri! [VIDEO]

Cu toate vorbele pe la colț de stradă, precum că orașul Caransebeș s-a împânzit de statui și fântâni, primarul Felix Borcean dă asigurări că aceste proiecte vor continua. Și asta pentru că fondurile alocate în acest sens nu sunt exagerate și folosul lor se vede în timp.

Declarația a fost făcută de edilul urbei de pe Timiș și Sebeș în cadrul expoziției de sculptură în miniatură, donată Galeriei de Artă „Corneliu Baba” de către cei 10 artiști care lucrează în Tabăra Internațională de Sculptură Monumentală, ajunsă la ediția a XV-a și care va avea vernisajul miercuri, 12 iulie.

YouTube video

„După ce vom epuiza seria de simpozioane în sculptură, mă gândesc să inițiem un simpozion de pictură, sau, eu știu, alte forme de artă. De asemenea, anul acesta o să începem un festival de film la Caransebeș, care sperăm să ia amploare în anii ce urmează, sprijinim un festival de muzică rock, care a luat amploare în ultimii ani și vrem să creștem cultural în următorii ani, pentru că orașul deja se află pe harta culturală a internațională prin organizarea Simpozionului de Sculptură. Într-un fel înțeleg această zvonistică, precum că orașul nu respiră din cauza sculpturilor și fântânilor, ce e prea mult nu e sănătos, dar aceste opere de artă care rămân în patrimoniul Caransebeșului și în timp vor căpăta o altă valoare, o altă conotație. Fântânile, care au fost amenajate în cartiere chiar sunt binevenite, am vorbit cu oamenii, apa este potabilă, pe caniculă lumea se bucură de fântâni”, spune Felix Borcean, care este convins că în orice comunitate există și cârcotași, sau oameni cu păreri diferite.

Coordonatorul simpozionului, Maestrul Eugen Petri, ne-a precizat că la acest sfârșit de săptămână, artiștii, mai puțini cu unul care nu a mai ajuns în tabără din cauza iubitei, de naționalitate iraniană, care nu a fost lăsată la vamă, vor face binecunoscuta excursie la Târgu Jiu pentru a admira Ansamblul Sculptural „Constantin Brâncuși”, unde sunt așteptați de reprezentanții Ansamblului Monumental „Calea Eroilor”, care s-au oferit să acorde cazare pentru o zi artiștilor veniți la Caransebeș.

La întoarcere, sculptorii vor ajunge la Dunăre, pentru a admira Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în stâncă de pe teritoriul Europei, aflat între Eşelniţa şi Dubova, în apropiere de Orşova, lucrare monumentală finanţată de Iosif Constantin Drăgan.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/