Administrația din Băile Herculane își propune să atragă turiștii tineri prin noi investiții. Primul pas: PUZ pentru centrul istoric

Taxa de stațiune de la Băile Herculane va fi folosită pentru realizarea PUZ – ului pentru centrul istoric. Consilierii au decis ca banii să meargă către acest proiect în vederea reabilitării clădirilor istorice dar și a dezvoltării zonei centrale pentru atragerea de turiști.

Fără planul urbanistic nu se poate construi astfel că aleșii locali din Băile Herculane au votat inițiativa primarului Cristian Miclău, asta după ce într-o ședință anterioară se propusese ca banii colectați din taxa de stațiune să fie direcționați către proiectul punerii în siguranță a clădirii Băile Neptun. Cum Asociația Herculane Project și-a asumat responsabilitatea unui întreg proces de colectare de fonduri și lucrări de reparații pentru punerea în siguranță a clădirii, conducerea administrativă a orașului a considerat că banii, care nu sunt foarte mulți să fie direcționați către alt proiect.

Sumele ce se încasează cu titlu de taxă de stațiune vor fi folosite pentru realizarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal Centru Vechi Istoric din orașul Băile Herculane. În cadrul acestui P.U.Z. accentul va fi pus pe readucerea acestei zone în atenția turiștilor prin dezvoltarea componentei de agrement, SPA și Wellness, promenadă și relaxare, iar ca o noutate va fi și valorificarea luciului de apă de pe râul Cerna în porțiunea cuprinsă în acest P.U.Z.

Considerăm că această viziune de dezvoltare a acestei zone este binevenită și va contribui la sporirea numărului de turiști ce vor vizita stațiunea Băile Herculane, la creșterea numărului de cazări, la creșterea atractivității stațiunii în rândul turiștilor tineri și cu vârste medii, precum și la crearea a cât mai multor locuri de muncă în orașul nostru”, este de părere Cristian Miclău primarul orașului Băile Herculane.