„Administrația Cismăneanțu a reușit să realizeze cele mai mari proiecte din ’90 încoace”

Se află în fața celui de-al treilea mandat de primar al orașului Bocșa. Cu experiența dobândită în ultimii opt ani, s-ar putea spune că este cel mai îndreptățit candidat să câștige șefia primăriei. Doar că în oraș se vorbește de niște jocuri puse la cale de oponenții săi politici. Strania întâmplare, cu spartul primăriei noaptea, când autorii necunoscuți și-au făcut nevoile în biroul primarului, i-au dat de gândit lui Eugen Cismăneanțu.

Candidatul PMP este încrezător în șansa sa, bazându-se pe proiectele pe care le-a derulat în ultimii ani. „Este adevărat că nu mi-au scăpat aceste jocuri, dar cred că Bocșa n-are nevoie de asemenea jocuri. Până în 2012 s-a făcut o politică murdară și lucrul acesta s-a regăsit în proiectele și în investițiile primăriei, lucru pe care eu nu l-am dorit. Niciodată nu m-au interesat funcțiile politice, de aceea nu pot să spun că am făcut o politică de partid, nu am promovat foarte mult partidele politice, în schimb, m-am axat pe administrație. Or administrația Cismăneanțu cred că a reușit să realizeze cele mai mari și cele mai ambițioase proiecte din ’90 până în prezent. Faptul că își doresc foarte mult cei doi candidați ai PSD și ai PNL să preia funcția de primar în orașul Bocșa denotă că Primăria Bocșa este una tentantă, adică suntem o primărie fără datorii, o primărie cu foarte multe proiecte pe fonduri europene, o primărie cu proiecte începute prin PNDL, cele 52 de străzi unde se lucrează acum, avem în lucru 9 km de străzi, lucru care nu este pe placul lor. Merg prin oraș, dezinformează, spun oamenilor că nu o să se asfalteze, că nu o să se facă, că nu știu ce o să se întâmple, că vin ei și o să facă și așa mai departe”, mărturisește Cismăneanțu.

Referindu-se la proiectul aflat în derulare, cel cu asfaltarea celor 52 de străzi, actualul primar și candidatul PMP la Primăria Bocșa afirmă: „Este cel mai mare proiect din Caraș-Severin, din țară. Suntem primăria care a atras cele mai multe fonduri prin PNDL. Toți politicienii și-ar fi dorit să-și atragă meritele acestui proiect. V-am spus și o repet. Niciun politician din Caraș-Severin, niciun politician din Bocșa nu a mișcat un deget pentru acest proiect. Din contră, au depus eforturi mari, foarte mari, ca acest proiect, prin PNDL, ca aceste 10 milioane de euro să nu ajungă la Bocșa. Din păcate, asta este gândirea celor… mai ales a acestui domn Pascu. A avut tupeul să iasă pe presă și să spună că el a făcut lobby pe la nu știu care minister pentru proiectul nostru. O minciună mai mare nici nu puteam să aud. Pot să dovedesc, cu date, că a făcut lobby să nu primim banii, exact cum s-a întâmplat la bugetul Consiliului Județean din 2019, când domnul Pascu și doamna Jivan au tăiat din bugetul orașului Bocșa 10 miliarde. Trebuia să primim 17 miliarde lei vechi, iar domnul Pascu, împreună cu doamna Jivan a spus nu, prea mult dăm la Bocșa. Șapte îi ajung. Pentru că era PSD atunci la guvernare”, susține Eugen Cismăneanțu.

(E)