Adio, fose septice! Strada Bufenilor din Anina, pe drum spre normalitate

Reprezentanții Primăriei Anina s-au săturat să aștepte după Aquacaraș pentru ca locuitorii orașului să beneficieze de condiții decente de trai. În acest sens, toți consilierii au fost de acord ca suma de 9.000 de lei din bugetul local să meargă pentru efectuarea unor lucrări de reparații a canalizării de pe strada Bufenilor, nu de alta, însă subiectul foselor septice într-o zonă urbană pare mai degrabă o situație de-a râsul-plânsul.

„Într-adevăr, am alocat suma de 9.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de reparații a canalizării de pe strada Bufenilor în vederea eliminării deversărilor în incinta Puțului 1. Strada aparține unui cartier mărginaș și există o porțiune unde oamenii au fose septice. Intenționăm să legăm acea porțiune cu partea centrală a orașului. Vrem să legăm acea stradă la canalizarea orașului, mai cu seamă că pe acea stradă s-au făcut asfaltări. Atunci noi venim pe lângă asfaltarea respectivă ca să putem racorda strada, fără să mai spargem și fără să folosim canalizarea minei Anina”, a explicat edilul Gheorghe Românu.

Referitor la ce anume l-a determinat să bage mâna în buzunarul bugetului local vizavi de acest proiect, șeful administrației publice locale din Anina a detaliat:

„Noi pe raza orașului mai avem cartiere mărginașe pe care încet, încet vom încerca să le racordăm. În secolul în care trăim, omul are nevoie de condiții decente de trai. Nu o să mai așteptăm după marele proiect al Aquacaraș. A fost o licitație care a fost anulată și acum, din nou, se scoate pentru a patra oară la licitație proiectul pentru canalizarea din Anina”.

Sursa foto principal: publika.md.