Reșița handbalistică a bifat în acest an o „performanță” aproape imposibil de egalat. După ce a câștigat trei ani la rând un trofeu european, Challenge Cup, sub titulatura de UCMR, de data asta se poate lăuda că a desființat trei echipe în doar șase ani: UCMR, HC Caraș-Severin și HC Adrian Petrea.
Adrian Petrea, omul care dă numele echipei recent retrase de pe prima scenă, actualmente antrenor al formației de Ligă Națională Dunărea Călărași, a explicat la Sport Total FM de ce la Reșița s-a scris încă o pagină tristă pentru sportul românesc.
„Dureros pentru mine este că e vorba de echipa pe care am înființat-o la Reșița. E o echipă cu care am început cariera de antrenor, în care am pus pasiune și e păcat că sistemul din România nu ajută performanța. Nu am preconizat că se va întâmpla asta, dar într-adevar, pas cu pas am văzut că lucrurile decurg pe un făgaș care nu este normal și atunci am decis să-mi continui cariera și să dau curs ofertei primite de la Călărași”, a declarat Petrea.
Chiar dacă doar municipiul de pe Bârzava a realizat astfel de (contra)performanță, valabilă și pentru fotbalul din Valea Domanului, cel puțin deocamdantă, Adi Petrea avertizează că problema este general valabilă.
“La Reșița, oamenii mereu au susținut handbalul și le mulțumesc pentru asta. Au fost și aici, la Călărași, câteva probleme, dar asta ține de legislația română. Legile nu sunt clare și trebuie intervenit. Dacă se va continua pe această cale, sportul va avea de suferit. La 18 ani, sportivii se lasă pentru că nu au echipe sau nu au sprijin financiar. Talente sunt în rândul copiilor și juniorilor, dar dacă legislația nu se va regla, aceștia se vor pierde. Sunt foarte puțini jucători care termină junioratul și pot activa direct la o echipă din Liga Națională. Eu fac tot posibilul să aduc la echipă jucători români și tineri, pentru că trebuie ca aceștia să joace”, a declarat Adrian Petrea, în cadrul emisiunii “Trafic Sport”.