Adăpostul pentru câinii fără stăpân din Caransebeș, aproape gata

adapost caini caransebes
Cuib de vise 1000x100

Comunitatea din Caransebeș este pe punctul de a beneficia de un nou adăpost pentru câinii fără stăpân, situat în cartierul Valea Cenchii, anunță reprezentanții Primăriei.

Proiectul, gestionat de Primăria Caransebeș, este aproape gata și se așteaptă să fie inaugurat la sfârșitul lunii iunie. Adăpostul se întinde pe o suprafață de aproximativ 500 mp și, potrivit administrației locale, este situat într-o zonă ferită de locuințele rezidențiale, aproape de liziera pădurii dealurilor Teiușului.

Acesta include două clădiri, dintre care una este destinată țarcurilor și altor utilități esențiale pentru gestionarea eficientă a câinilor fără stăpân.

Construcția principală a adăpostului este realizată din cărămidă tencuită, cu acoperiș din tablă profilată și pardoseli din beton finisat și vopsit, gresie și podele de lemn. Interiorul este amenajat astfel încât să ofere condiții igienice și funcționale pentru toate activitățile adăpostului.

Primăria Caransebeș mai menționează că adăpostul este echipat cu toate facilitățile necesare pentru a asigura bunăstarea animalelor și eficiența operațiunilor. Are cabinet veterinar complet utilat pentru intervenții și tratamente medicale, sală pentru intervenții veterinare, dotată cu lampă și masă de intervenție, frigider și spații de depozitare pentru medicamente și instrumentar, precum și un birou administrativ, dotat cu echipamente de birotică necesare pentru gestionarea activităților zilnice. Pe lângă construcția modernizată, recent a fost achiziționată o mașină de preluare a animalelor fără stăpân, dotată la standardele impuse de legislația in vigoare.

STPT job 1000x200

Prin deschiderea adăpostului, autoritățile locale își propun să gestioneze în mod eficient problema câinilor fără stăpân din Caransebeș. Proiectul nu doar că oferă un loc sigur și bine echipat pentru animale, dar contribuie și la reducerea numărului de câini fără stăpân de pe străzi, asigurând astfel un mediu mai sigur și mai sănătos pentru toți locuitorii, urmând a promova și susține campanii de sterilizare a câinilor din zona municipiului, aceasta fiind cheia principală pentru rezolvarea acestui fenomen al «câinilor străzii», care nu sunt decât victimele unei responsabilități civice și administrative precare, ce trenează de prea mult timp în Caransebeș”, mai menționează reprezentanții Primăriei Caransebeș.

De adăpostul de câini se va ocupa Cristian Carol Brecica.

masina ecarisaj

FOTO: Primăria Caransebeș

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/