Adăpost elvețian pentru câinii comunitari!

Deși câinii vagabonzi nu sunt o problemă atât de mare ca în celelalte orașe din Caraș-Severin, administrația locală din  Oțelu Roșu a încheiat un parteneriat cu un ONG din Elveția. Voluntarii nu au stat prea mult pe gânduri, ci au demarat lucrările.

150 de câini vor avea condiții decente de cazare în padocul european care va fi amenajat de ONG-ul elvețian la Oțelu Roșu. Lucrările au început deja, fără ca vremea ploioasă să pună vreo piedică până în prezent. Dotați cu pelerine de ploaie dacă a fost cazul, muncitorii firmei care sprijină ridicarea padocului au ieșit pe teren pentru a împrejmui teritoriul în care vor fi găzduiți câinii adunați de pe străzi. Totul se derulează în regim de voluntariat, astfel că din bugetul locuitorilor nu va fi alocat niciun leu.

Singura contribuție a administrației din Oțelu Roșu a fost terenul pe care l-a pus la dispoziția voluntarilor elvețieni. „Elvețienii au adus un tir de materiale pentru că, așa cum spuneam și anterior, noi punem la dispoziție terenul, iar ei construiesc din finanțare proprie acest padoc, care cu siguranță va fi cel mai modern din Caraș-Severin, pentru că am văzut proiectul. Va fi ridicată o hală cu gard care îngrădește padocul. 150 de câini vor putea fi duși acolo”, a spus Luca Mălăiescu, edilul-șef al orașului Oțelu Roșu.