Adăpost de protecție civilă în Casa Domnului!

prefect ion dragomir la episcopie

Episcopia Caransebeșului a înaintat o propunere Prefecturii cărășene: utilizarea unui spațiu din incinta Catedralei Ortodoxe „Învierea Domnului” ca adăpost de protecție civilă.

În baza de date a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, municipiul Caransebeș figurează cu doar patru adăposturi de protecție civilă:

  • strada Nicolae Bălcescu nr. 116
  • strada Nicolae Bălcescu nr. 122
  • strada Subdeal nr. 4C
  • Caromet SA, Drumul Național 68

În acest context, prefectul Ioan Dragomir a fost invitat de Preasfințitul Lucian, episcopul Caransebeșului, la o discuție pe tema oportunității de a transforma un spațiu al Catedralei Ortodoxe „Învierea Domnului” din Caransebeș în adăpost de protecție civilă pentru situații de urgență.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Dat fiind faptul că în municipiul Caransebeş există doar patru adăposturi de acest fel şi ţinând cont de condiţiile oferite de acest spaţiu generos, iniţiativa Episcopiei este deosebit de binevenită şi apreciată.”, consideră prefectul Ioan Dragomir. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost însoțit în cadrul vizitei de inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Ionel-Doru Ionică.

Conform procedurii, Episcopia Caransebeșului va elabora un proiect pentru transformarea spațiului în adăpost civil pe care îl va transmite Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin în vederea obținerii autorizației.

banner 970 x 250