Ada Kaleh, în imagini la Muzeul Banatului Montan din Reșița

expozitie fotografica la muzeul banatului montan
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Mihai Românu revine la muzeul reșițean cu o nouă expoziție fotografică reunind peste 200 de cadre.

Originar din Orșova, Mihai Românu a trăit și lucrat la Reșița timp de 14 ani până când, în 1992, lua drumul Germaniei. De atunci, trăiește la München, acolo unde a muncit până în 2011, când s-a pensionat. De-a lungul vieții profesionale a activat mai întâi ca inginer zootehnist iar apoi ca asistent medical deopotrivă în România și în Germania. A rămas însă atașat de locurile de „acasă”, fie că e vorba despre Orșova, Reșița sau insula Ada Kaleh, locuri pe care se regăsesc în vasta-i colecție fotografică.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

În 2018, vernisa la Turnu Severin o expoziție fotografică dedicată insulei Ada Kaleh, expoziție pe care a continuat s-o îmbogățească și cu care revine în fața publicului reșițean. Imaginile au fost organizate astfel încât să ilustreze arhitectura insulei, locuitorii acesteia, îndeletnicirile și produsele lor care toate au făcut din insula Ada Kaleh un loc sprecial, un colț de orient scufundat de apele Dunării odată cu construirea barajului de la Porțile de Fier. Cei mai vârstnici își amintesc mirosul de trandafiri și cafea sau gustul dulceag de bragă specific insulei. Pentru cei mai tineri însă au rămas doar amintirile locuitorilor, documentarele, filmele și fotografiile. O parte dintre ele se vor vedea pe simezele muzeului reșițean joi, 11 iulie, la ora 18:00.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/