ACUZE ŞOCANTE! Terenurile oferite investitorilor de Primăria Caransebeş au ajuns pe mâna unor speculanţi imobiliari! În 80% din cazuri!

Banii la buget din vânzarea terenurilor din Caransebeș sunt bineveniți, dar nu în orice condiții. Afirmația aparține liderului grupului PSD din Consiliul Local al Municipiului Caransebeș, Florin Bogdea.

Întrebat în cadrul unui interviu realizat în redacția Express de Banat dacă pesediştii din Consiliul Local Caransebeş şi-au propus să se opună sistematic investiţiilor private agreate de administraţia liberală, social-democratul Florin Bogdea a răspuns negativ, dar a precizat că nu se poate trece cu vederea peste anumite aspecte.

„Gândiți-vă că în viitor vine un investitor important care dorește teren și noi nu avem să-i mai dăm pentru că l-am dat la alți investitori care nu s-au ținut de contract și nu au realizat investiția. Aici este marea problemă, cum s-au dat aceste terenuri de-a lungul anilor. Și acum sunt procese, sunt cetățeni care spun că nu a fost terenul lor, deși în acte este proprietar… Sunt tot felul de probleme care trebuie lămurite, și nu noi, cei din Consiliul Local, trebuie să le rezolvăm, ci instituțiile abilitate”, spune Florin Bogdea, care a dat exemplul societății Teracon, caz apărut în presă.

„Felix Borcean s-a angajat prin semnătură să dea banii înapoi societății Teracon, pe terenul vândut, deși prin contract societatea putea fi somată de Primărie și Consiliu Local că, dacă nu și-a îndeplinit obiectivele propuse în caietul de sarcini în termenul menționat, terenul va reveni municipalității. Noi puteam foarte bine să luăm și terenul și să rămânem cu banii. Se putea printr-o simplă decizie a primarului”, a menționat Florin Bogdea, care a mai precizat că nu a fost o decizie bună a Primăriei și Consiliului Local de a acorda terenuri investitorilor, pentru că, dacă privim retrospectiv, doar aproximativ 20% dintre cei care au solicitat teren la Primărie și au primit au și realizat investițiile promise. Restul, deci marea majoritate, au rămas pur şi simplu cu terenul!

1000x200 dacus 02

„Eu vă spun că orice investiție serioasă ne va propune Primăria în Consiliul Local, noi vom vota fără probleme, dar să fie firma serioasă, nu așa cum au tot prezentat, ba cu datorii la bugetul de stat, ba fără profit sau firme care doresc doar terenul ca afacere imobiliară. E simplu să cumperi un teren din domeniul public la 0,50 de euro pe metrul pătrat, după care să-l vinzi la sume mari și făcând profit foarte repede”, a mai adăugat Florin Bogdea.

Interviul integral cu liderul grupului PSD din Consiliul Local al Municipiului Caransebeș, Florin Bogdea:

YouTube video

publicitate si promovare online banner maxagro