Acuzațiile DIICOT la adresa șefului Ambulanței din Caraș-Severin, niște neadevăruri! Sunt jocuri politice!

explo 1000x200

Adrian Truică respinge acuzațiile ce-i sunt aduse de organele de cercetare penală, mai exact că ar fi constituit la nivelul instituției un grup infracțional organizat cu scopul de a-și amenința și șantaja fosta iubită, dar neregulile depistate de Corpul de Control al ministrului Sănătății au dus deja la demiterea sa! Mai departe urmează să răspundă penal!

Printr-un Ordin al ministrului Victor Costache, Adrian Truică a fost revovat din funcția de manager al Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin. Multe dintre acuzațiile formulate la adresa sa de către procurorii DIICOT au fost confirmate și de raportul Direcţiei de Control şi Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii. În paralel cu ancheta administrativă care l-a lăsat fără fotoliul de manager, Truică răspunde întrebărilor procurorilor și, cel mai probabil, va daexplicații și în fața inspectorilor de integritate de la ANI. Și asta pentru că, la perchezițiile domiciliare făcute de DIICOT, într-unul din apartamentele medicului s-ar fi găsit o sumă mare de bani în valută. Aflat în fața Tribunalului Caraș-Severin, unde venise să solicite ridicarea controlului judiciar sub care a fost plasat de către procurorul de caz, Adrian Truică a respins pentru expressdebanat.ro toate acuzațiile: „Nu e nimic adevărat din ce s-a scris, din ceea ce se spune despre mine. Sunt numai prostii!” Cele mai multe dintre informațiile apărute în spațiul public sunt tocmai informații oficiale, comunicate de către organele de cercetare penală. 

Prin vocea avocatului său, Cosmin Bolosin, managerul demis Truică se consideră a victimă a jocurilor politice. Și în acest sens se întoarce în sala de judecată. 

„Clientul meu a primit ieri decizia de demitere din funcția de manager. Este o decizie profund netemeinică și nelegală din punctul meu de vedere. Nu mi se pare normal să schimbi pe criterii subiective un om care a ocupat o funcție prin concurs, în urma unui control sumar făcut de către Corpul de Control, din care nu cred că au rezultat probleme la Serviciul Județean de Ambulanță Caraș-Severin. Chiar dacă Adrian Truică are un dosar penal aflat în fază incipientă, lui nu i-a fost interzis dreptul de a merge la locul de muncă, ceea ce arată foarte clar că infracțiunile pentru care este cercetat nu au nicio legătură cu serviciul dumnealui. Nu mi se pare normal ca unui om care beneficiază de prezumția de nevinovăție să i se interzică să-și exercite funcția câștigată în urma unui concurs. Voi fi foarte atent dacă următorul manager va fi numit pe bază de apartenențe politice sau pe bază de profesionalism. Dacă va fi un membru PNL sau dacă se vor avea în vedere competențele profesionale. Oricum, această decizie de demitere va fi atacată de noi în instanța de Contencios Administrativ”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

banner 970 x 250