„Actuala putere a eșuat lamentabil în gestionarea crizei sanitare! Ne conduc spre un dezastru economic”

După bătălia din 27 septembrie, Pro România se pregătește pentru următoarea. În 6 decembrie, partidul condus de Victor Ponta speră la un scor și mai bun, spune deputatul de Caraș-Severin, Ion Spânu, considerând totodată că actuala guvernare a eșuat.

La alegerile locale din 27 septembrie, Pro România a obținut în Caraș-Severin 7 mandate de primari, 4 de consilieri județeni și 101 de consilieri locali. „Mereu e loc de mai bine, o creștere semnificativă a ponderii PRO România rămâne o țintă de atins”, spune deputatul Ion Spânu.

Parlamentarul de Caraș-Severin consideră că partidul pe care îl reprezintă nu poate renunța la luptă, întrucât singurul punct în care guvernarea actuală mai face ceva este creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus. Cu circa 4.000 de îmbolnăviri zilnic, cu școli, teatre, cinematografe închise și cu domeniul HoReCa aproape de faliment, Spânu reclamă lipsa unor măsuri concrete, care să salveze România. „Actuala putere a eșuat lamentabil în gestionarea crizei sanitare și ne conduc spre un dezastru economic. Oamenii au nevoie de cineva care să se lupte cu această putere incompetentă. Soluția viabilă este Pro România. (…) NU putem să continuăm așa/în spatele CRIZEI MEDICALE vedem CRIZA ECONOMICĂ, din educație, Agricultură, din toate domeniile importante! Trebuie să acționăm! Nu putem să lăsăm ca România să primească din nou «tratamentul» din 2010!”.

Mai nou, incidența cazurilor la mia de locuitori este luată drept etalon pentru instaurarea de măsuri, însă fără un temei specializat, mai spune deputatul Pro România, Ion Spânu. „Care este algoritmul în baza căruia au decis ei că la o incidență de 3,4 la mia de locuitori luăm măsuri? Și care sunt măsurile de luat, de ce nu le prezentăm populației, de ce nu gândim scenarii etapizate? Care sunt datele și studiile din spatele acestor decizii? Vă spun eu, ZERO!”