Actorul Teatrului Național din Timișoara, Ion Rizea, premiu UNITER pentru cel mai bun rol secundar

po 1000x100px (3)

Ion Rizea a câștigat luni-seară, la Gala Premiilor UNITER 2021, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru „Bunica” din spectacolul „Povestea acelor oameni care s-au adunat într-o seară în jurul unei mese”. 

„Ion Rizea ne-a mărturisit așa cum îl știți, emoționat el însuși, până peste poate, și sincer: «Parcă visez». Visul e real, premiul UNITER, la a 29-a Gală e în mâna lui. Actorul Teatrului Național din Timișoara Ion Rizea a fost recompensat, luni seara, de Juriul UNITER, cu Premiul pentru cel mai bun rol secundar («Bunica» în Povestea acelor oameni care, într-o seară, s-au adunat în jurul unei mese, de Radu Iacoban). Felicitări! Te iubim!”, este mesajul transmis de Teatrul Național Timișoara, după gala de luni seară.

Tot în cadrul galei a fost recompensată pentru întreaga activitate și scenografa Geta Medinschi. „Felicitări, Medinschi Geta! Senatul UNITER i-a decernat premiul pentru întreaga activitate. Geta Medinschi este un artist important al scenei timișorene, iar premiul reprezintă o binemeritată recunoaștere a unei cariere dedicate Teatrului Național din Timișoara.”, au transmis cei de la TNT.

banner 1000 x 100 hd

geta medinschi

De asemenea, premiul British Council a fost atribuit Teatrului Basca din Timișoara, pentru proiectul „Teatru accesibil tuturor” și spectacolul „Fluturii sunt liberi” – primul spectacol accesibilizat persoanelor cu dizabilități de văz și auz.

03 britannia 1000 x 100 gif