Activități speciale de Ziua Poliției Române: concursuri sportive, expoziții și exerciții demonstrative

Polițiștii cărășeni au început deja acțiunile dedicate datei de 25 martie, atunci când se sărbătorește Ziua Poliției Române. Primul eveniment aniversar a fost un concurs de tir. 

Pe o vreme rece, deloc prietenoasă, polițiștii cărășeni s-au reunit astăzi în poligon pentru un concurs de tir organizat în cinstea lor. Este prima acțiune dintr-o serie pregătită de Inspectoratul Județean și dedicată Zilei Poliției Române. 15 oameni ai legii și-au dovedit astăzi îndemânarea, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Bogdan Șandru, câștigând premiul I cu un punctaj de invidiat: 99 de puncte din 100 posibile. Pe locul II s-a situat agentul-șef principal de poliție Adrian Cornea din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Caransebeș, cu 97 de puncte, urmat de agentul-șef principal de poliție Marian Moșteoru din cadrul Poliției orașului Moldova Nouă, cu 94 de puncte. Câștigătorii au fost premiați cu echipamente sportive de către Asociația Sportivă Dinamo Reșița.

În zilele următoare, polițiștii vor participa la tot felul de concursuri: tenis de masă, table, minifotbal.

Ziua de vineri va fi însă dedicată celor care doresc să cunoască îndeaproape meseria de polițist și dotările Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Începând cu ora 11.00, Parcul Tricolorului din Reșița va găzdui o expoziție în cadrul căreia vor fi prezentate elemente de echipament și armament din dotare, mijloace de mobilitate și intervenție, unele dintre activitățile desfășurate și rezultatele obținute. Începând cu ora 13.15, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor face o demonstrație privind modul de acțiune a acestei subunități de elită a Poliției Române.