Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută drept vechime în muncă!

stack of papers

Persoanele Fizice Autorizate dobândesc vechime în muncă. Deputatul Jaro Marșalic anunță că legea pleacă la promulgare, după ce a fost votată de către Parlament.

„Este vorba despre eliminarea unei discriminări la adresa persoanelor fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice și cărora nu li se recunoștea vechimea în muncă sau în specialitate. Din acest motiv, foarte mulți tineri competenți care lucrau în regim PFA, atunci când trebuiau să demonstreze că au expertiză într-un anumit domeniu, vechime în muncă sau în specialitate, pentru a se prezenta la un concurs sau a accesa anumite proiecte, nu o puteau dovedi. Prin votarea legii se elimină acest tip de discriminare.”, spune deputatul liberal Jaro Marșalic.

Atât timp cât aceste persoane plătesc asigurări de sănătate, taxe și contribuții la pensii, sunt persoane specializate, competente și cu spirit antreprenorial, statul nu are de ce să le interzică dreptul de a lucra în instituții publice care la angajare solicită vechime în muncă sau în specialitate, consideră parlamentarul cărășean.

În acest moment, peste 20% dintre tineri desfășoară activităţi economice în regim de PFA.

banner 970 x 250