Acțiune de sterilizare a patrupedelor, la Herculane

Orașul lui Hercules își îndreaptă atenția din nou spre animalele de companie. Cea de-a patra ediție a campaniei de sterilizare gratuită a Asociației Propet începe de astăzi.

Timp de două zile, iubitorii animalelor pot să își aducă prietenii necuvântători la castrat. Asociația Propet din Băile Herculane, cu sprijinul Asociației ProDog România, a început campania și invită toate persoanele interesate să-și înscrie animalul de companie. „Persoanele care doresc să-și castreze animalele de companie   (câini, pisici ) sunt rugate să contacteze  Asociația Propet  la numerele de telefon 0764.188.188 sau 0723.890.546. Obiectivul principal al acestei acțiuni este de a menține sub control numărul câinilor și pisicilor din Băile Herculane  și, totodată, de a oferi siguranță și confort cetățenilor”, se precizează într-un comunicat de presă.

Această campanie mai aduce o surpriză pentru patrupede. Va fi dat în folosință noul padoc, cel dinspre comuna Mehadia, acolo unde vor avea loc aproape 300 de animale fără stăpân. „Adăpostul va fi dotat cu un serviciu medical de urgenţă şi va respecta toate normele de bunăstare a animalelor.Momentan, actualul centru este aglomerat în urma campaniilor precedente de prindere şi sterilizare a câinilor fără stăpân”, se mai consemnează în același comunicat.