Actele pentru autorizațiile de construire, depuse online la Timișoara

autorizatii de construire online la timisoara

Începând cu data de 29 aprilie, prin Portalul Unic al Municipiului Timișoara, documentațiile pentru autorizația de construire se pot depune și online.

Primăria Timișoara anunță că, începând cu data de 29 aprilie, documentațiile pentru autorizația de construire se vor putea depune și online. Cetățenii vor putea face asta prin Portalul Unic al Municipiului Timișoara, după ce își înregistrează un cont. Pentru a marca lansarea noului serviciu, Primăria Timișoara va procesa cu prioritate primele trei solicitări depuse în format digital pentru obținerea autorizației de construire, fără plata taxei de urgență. În prezent, oricine poate deja să solicite online certificatul de urbanism și alte acte emise de municipalitate accesând pagina de servicii.

Este un nou serviciu digital pe care îl punem la dispoziția timișorenilor și firmelor. Cererile pentru documentațiile de urbanism sunt în topul solicitărilor care se înregistrează la primărie. Ne dorim ca, prin acest nou serviciu, să reducem timpul petrecut la ghișeu și să facem întreg procesul de emitere a autorizațiilor de construire mult mai transparent. Beneficiarii vor ști în orice moment care e stadiul de rezolvare a solicitării lor. Colaborăm cu Ordinul Arhitecților pentru ca noul serviciul să răspundă cerințelor legale ale profesiei și să încurajăm specialiștii să apeleze la el”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Potrivit Primăriei Timișoara, scopul acestei măsuri este să reducă timpul de procesare și eliberare a autorizațiilor de construire. Deoarece procesul va fi posibil și online, persoanele fizice și juridice care depun în acest mod vor putea fi notificate cu privire la stadiul cererii, completări și clarificări cerute de Primăria Timișoara. Toate aceste completări vor putea fi rezolve atât în cadrul platformei online, cât și la sediul primăriei.

Ordinul Arhitecților filiala Timiș salută intenția și eforturile de digitalizare ale administrației locale și susține activ colaborarea dintre autorități și cetățeni, stimulând implicarea civică și contribuind la crearea unei administrații mai eficiente și mai receptive la nevoile comunității. Credem că îmbunătățirea proceselor administrative reduce birocrația și oferă cetățenilor și profesioniștilor o experiență mai facilă și mai transparentă, o experiență ce necesită, pe lângă înțelegere și adaptare la nou, și o participare constructivă din partea tuturor celor implicați”, a explicat Daniel Tellman, președintele OAR Filiala Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Profesioniștii și firmele de specialitate din domeniul construcțiilor și urbanismului vor putea accesa serviciul de depunere online, aplicând semnătura electronică calificată pe toate documentele solicitate. Planșele vor fi acceptate strict în format PDF vectorial.

Cei interesați să se înregistreze pe Portalul Unic al Municipiului Timișoara o pot face în câțiva pași simpli AICI, completând formularul de pe site, sau prin ROeID, sistemul de identitate digitală din România. ROeID este metoda digitală echivalentă cu prezentarea actului de identitate la un ghișeu fizic.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/