ACS Poli e ca și retrogradată în Liga a III-a după înfrângerea de pe terenul lui Aerostar Bacău

ACS Poli va mai juca și sezonul viitor în liga secundă doar dacă se retrag mai multe echipe. Elevii lui Valeriu Răchită au pierdut cu 1-0 în deplasare la Aerostar Bacău și rămân la 12 puncte de prima echipă de deasupra liniei, Pandurii. În cazul unei destul de improbabile egalități între cele două formații la final de sezon, criteriul de departajare va fi golaverajul, acum -6 pentru olteni și -30 pentru bănățeni.

Încă din minutul 3, moldovenii au deschis scorul prin Cătălin Vraciu, jucător în trecut la echipa timișoreană. Atacantul a marcat din 6 metri, după o centrare a lui Buhăcianu. Timișorenii au avut și ei ocazii. După ce a avut un șut trimis pe lângă poartă, Calugher a tras bine, dar portarul Muntean a scos de sub bară. După ocaziile lui Buhăcianu și Sidorenco pentru gazde și oaspeți, același Buhăcianu a șutat în bară în minutul 36. Pe finalul de repriză, Calugher a ieșit accidentat, iar în repriza secundă, Răchită l-a pierdut din aceleași considerente pe Dănuț Munteanu.

De remarcat că la al doilea jucător înlocuit, Răchită l-a debutat în liga secundă pe juniorul Velco Iovanovici. În a doua repriză, ambele echipe au mai avut, împreună, trei bare. Mai întâi, în minutul 63, Stere a șutat în transversală, din întoarcere. Ciocâlteu a bifat a doua bară a gazdelor, iar Poli a mai trimis și ea tot în bară, în minutul 72, prin Chemin. Timișoara a terminat meciul în zece oameni, deoarece Uiy a luat al doilea galben în minutul 88.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Aerostar: Fl. Muntean – Mihălăchioae, Alin Mutu, Vişinar, D. Drugă, H. Ilie (Ardei 55’), I. Chirilă, Tăbăcariu, Ciocâlteu (Carabela 90’), Vraciu (Adăscăliței 85’), Buhăcianu

ACS Poli: Began – Ghidurea, Paramatti, Uyi, Ant. Manolache – Ţîgîrlaş, Calugher (Stere 44’), D. Munteanu (V. Iovanovici 57’), L. Oprea, Chemin – Sidorenco

ACS Poli va juca din nou acasă miercuri, de la ora 18, cu FC Argeș.

banner 970 x 250