Acoperișuri smulse și copaci puși la pământ la Reșița și în alte localități din Caraș-Severin! [FOTO/VIDEO]

explo 1000x200

O furtună de doar câteva minute a lăsat în urmă pagube majore. După ce a făcut prăpăd în județele Arad și Timiș, urgia s-a abătut și asupra județului Caraș-Severin, unde a smuls acoperișuri și a pus copaci la pământ.

Un cod galben de vânt puternic emis de meteorologi și transformat ulterior în cod portocaliu a lăsat în urmă pagube însemnate în județele din vestul țării. În Caraș-Severin, vântul a atins la rafală chiar și 90 km/h. A smuls acoperișuri, a pus copaci la pământ și a avariat mașini la Izgar, Berzovia, Măureni, Gherteniș și Reșița.

Semne importante ale furtunii sunt vizibile în municipiul reședință de județ. Cele mai afectate par să fie acoperișurile blocurilor. Se pare că nici eolienele abandonate de pe Muntele Semenic nu au făcut față rafalelor puternice, una dintre ele fiind pusă la pământ.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157685269751102″]

Până la această oră, nu există informații potrivit cărora furtuna să fi făcut victime în Caraș-Severin. Se pare însă că în Timișoara patru persoane și-ar fi pierdut viața, iar alte 23 au fost rănite.

UPDATE – luni, ora 16.15

Dacă primele informații spuneau că eoliana de pe Semenic a căzut din cauza furtunii de duminică, datele ulterioare arată că amplasamentul a fost doborât încă de sâmbătă.

banner 970 x 250