Achiziții pe model „all inclusive” la spitalul reșițean

calin laza ioan crina
untitled design set 970x90 px

Achiziția de aparatură medicală este prevăzută de luni de zile în bugetul județului dar fișele abia au fost depuse.

Chiar președintele consiliului județean, Romeo Dunca, a inițiat discuțiile cu șefii de secții pentru ca aceștia să spună ce aparate le sunt necesare. Până acum însă, pe poarta spitalului nu a intrat nicio nouă achiziție deși județul are disponibili 82,6 milioane lei din excedentul bugetar pe anul trecut. În această sumă sunt prevăzute și aparatele necesare spitalului însă acestea întârzie să apară.

„Care este motivul acestei întârzieri?”, a întrebat consilierul Ioan Crina în cadrul recentei ședințe de consiliu județean. „Toate aparatele pe care le avem prinse în buget sunt pentru spital dar nu ați mișcat un deget. Pentru spital n-ați pornit nici măcar o achiziție, nu faceți nimic acolo. Eu am solicitat celor care se ocupă de achiziții publice și-mi spun că n-au primit nimic de la dumneavoastră”, i-a spus Crina președintelui Dunca. Consilierul mai susține și că a întrebat la spital dacă s-au făcut fișele tehnice și că i s-a răspuns că acestea au fost întocmite și predate managerului spitalului, Călin Laza.

publicitate ziar expresb 1000x100

Prezent la ședință, Laza a confirmat spusele lui Crina motivând că a așteptat ca toate fișele să fie gata pentru a le depune pe toate pe masa consiliului județean. Asta deoarece se dorește achiziția a cinci aparate necesare în patru secții ale spitalului. În replică, Dunca a dat asigurări că se va ocupa personal ca fișele de achiziții să ajungă la departamentul abilitat din cadrul consiliului județean și că va fi atent ca aparatura să ajungă la spital.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/