Accesiunea pe Gasherbrum II. Horia Colibășanu a ajuns în tabăra de bază, la cinci mii de metri

horia colibăsanu, in tabara de baza a expeditiei pe gasherbrum ii din parkistan
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Alpinistul timișorean a plecat în 20 iunie într-o nouă expediție în munții Karakorum din Pakistan, acolo unde încearcă o ascensiune pe Gasherbrum II (8.035 m.), cel de-al unsprezecelea său vârf de peste 8.000 de metri.

Doi români și doi austrieci participă la expediție. Partenerul român al lui Horia Colibășanu este Silviu Bălan din Brașov. Gasherbrum II este situat în masivul Karakorum, în zona de graniță între Pakistan și China, și este al 13-lea cel mai înalt vârf din lume. Este o provocare nu doar din cauza înălțimii, ci și a condițiilor meteo.

„Sunt în tabăra de bază, la 5.000 de metri. Corturile noastre sunt deja așezate. De aici începe expediția. Vom urca pe ghețarul din spate, deocamdată este o problemă. Nu a fost încă deschisă ruta. Sperăm să ajungem în următoarele zile în tabăra unu și de acolo să continuăm spre vârf, spre vârful Gasherbrum II de 8.035 de metri. Salutări tuturor acasă și sperăm să facem treabă!”, este mesajul transmis de alpinistul Horia Colibășanu, după ce a ajuns în tabăra de bază.

horia colibăsanu, in tabara de baza a expeditiei pe gasherbrum ii din parkistan (2)

Corturile alpiniștilor, amplasate în tabăra de bază

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Expediția Gasherbrum II„ face parte din proiectul lui Horia Colibășanu de a atinge cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri ale planetei. Alpinistul timișorean deține recordul celor mai multe vârfuri de peste 8.000 de metri escaladate de un român, fără oxigen suplimentar și fără ajutor din partea șerpașilor.

Alpinistul Horia Colibășanu a realizat cinci premiere pentru România. Este singurul român care a ajuns pe vârfurile Annapurna, K2, Dhaulagiri, Everest și Kangchenjunga – considerați cei mai periculoși munți din lume, fără oxigen suplimentar și fără ajutorul șerpașilor. De altfel, escaladarea K2, cel mai dificil vârf din lume, în 2004, este considerată cea mai importantă performanță a alpinismului românesc.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/