„Acasă în Banat” sună adunarea!

moara racasdia
Cuib de vise 1000x100

Voluntarii se pregătesc la finalul acestei săptămâni să pună în valoare alte două mori de apă din Caraș-Severin.

Sâmbătă, 18 martie, în colaborare cu Primăria Răcășdia și comunitatea din localitate, Asociația „Acasă în Banat” organizează o acțiune de voluntariat la morile de pe raza comunei, la care sunt invitați să participe toți cei care iubesc patrimoniul cultural și frumusețile satului bănățean. Este vorba despre două mori amplasate pe râul Vicinic: Moara din Vârtop, care încă mai funcționează și Moara din Sat, care este abandonată de câțiva ani și este în pericol să dispară definitiv, transmit reprezentanții „Acasă în Banat”.

Inițiativa voluntarilor vine în contextul în care din cele nouă mori, care au existat la un moment dat pe raza comunei Răcășdia, au mai rămas astăzi în picioare doar două, asupra cărora sunt propuse intervenții pentru reparații și întreținere.

STPT job 1000x200

Lucrările efectuate se vor concentra pe reparații capitale la acoperiș, zugrăveli, tratarea pieselor de lemn, revopsirea pieselor metalice ruginite, amenajarea extensivă a zonei înconjurătoare, pentru a o transforma într-o zonă de promenadă pentru localnici și turiști deopotrivă.

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/