Abstract – culoare și non-culoare! Artă și seri interesante pentru tinerii reșițeni

Un nou curent, o abordare cu tentă abstractă, înțeleasă mai mult sau mai puțin de cei în vârstă, dar cu siguranță apreciată de majoritatea tinerilor din Reșița și-a făcut apariția, la începutul acestui an, în orașul considerat de foarte mulți „orașul trist”.

Chiar dacă mare parte dintre tinerii reșițeni preferă să își continue viața pe alte meleaguri decât cele natale, lupta nu este încă pierdută. Unii dintre ei nu doar că rămân, ci se integrează în comunitate, caută soluții și își deschid propriile afaceri, tocmai pentru că speranța lor nu a murit și toate eforturile acestora sunt canalizate spre prosperitate și succes.

Andra Pasăre este unul dintre tinerii antreprenori care vede business-ul ei ca pe o artă, o artă abstractă, o idee căreia i-a adus culoare, dar a și materializat-o prin deschiderea Clubului ABSTRACT.

Situat în apropierea Centrului Civic din Reșița, vis a vis de Casa de Cultură a Sindicatelor, clubul deschis de la începutul acestui an are ca interes atragerea tinerilor care își doresc altfel de seri, cu teme ce vizează creația, arta și ideile inovatoare, dar și distracția.

La fel ca în marile orașe, clubul își deschide porțile de joi seara, când sunt chemați la apel studenții, cărora le sunt pregătite fel și fel de concursuri distractive, premii interesante, dar și reduceri considerabile pentru consumație. Aceștia au accesul gratuit pe baza carnetului sau legitimației de student.

Acordurile muzicii din anii `70, `80, `90 vor răsuna în fiecare seară de vineri, când atmosfera va fi întreținută de un DJ, iar cei prezenți vor respecta dress code-ul tematicii. La fel ca în seara studențească, se vor organiza concursuri de karaoke, de cultură generală și, de ce nu, diferite dezbateri ce vizează educația muzicală.

Administratorul acestei afaceri ne-a spus că una dintre cele mai interesante seri este cea de sâmbătă, când localul este în fiecare săptămână gazda unei trupe care cântă live. Pentru duminică seară, Andra pregătește pentru clienții săi proiecții de film care nu au alt rol decât acela de a informa, delecta și încânta cinefilii.

Printre proiectele de viitor ale tinerei antreprenoare se numără: organizarea de concerte în apropierea localului, precum și acțiuni de genul street art ce vizează reamenajarea clădirilor ruinate, în colaborare cu alte asociații de tineret din țară. În ceea ce privește zona culinară, Andra ne-a declarat că își dorește redeschiderea bucătăriei, de unde vor fi servite minuturi, dar și redeschiderea terasei pe durata verii.

„Unde este un vis, conștientizare și luptă, acolo succesul nu va întârzia să apară”, a menționat Andra, care prin această declarație a dorit să sublinieze faptul că Reșița este un oraș care încă mai oferă tinere talente, dar care așteaptă să fie descoperite și șlefuite. Tocmai în acest sens, tânăra intenționează să dedice încă o seară tinerilor care au idei, au soluții și doresc să contribuie la dezvoltarea propriului business și a orașului în care au ales să trăiască.