Abordări noi în chestiunea integrării romilor! Nevo Parudimos se implică alături de parteneri din alte 10 țări

Cuib de vise 1000x100

Asociația Nevo Parudimos depune eforturi constante în privința implementării proiectelor ce vizează integrarea romilor. În cadrul proiectului „Soluții noi pentru probleme vechi – schimb de noi tipuri de abordări în domeniul integrării romilor” au fost dezbătute diverse probleme de implementare a proiectelor cu participanți din 11 țări.

Nevo Parudimos și cei 10 parteneri ai asociației din cadrul proiectului „Soluții noi pentru probleme vechi – schimb de noi tipuri de abordări în domeniul integrării romilor” au dezbătut teme de interes pentru topicul proiectului. Întâlnirea a urmărit o serie de obiective, printre care centralizarea așteptărilor și rolurilor partenerilor, introducerea conceptului de Project Market, selectarea bunelor practici, discutarea necesității de consolidare a capacităților partenerilor pentru sprijinirea dezvoltării activităților de formare și instruire, introducerea obiectivelor comune de advocacy, discutarea advocacy-ului național pentru o mai bună finanțare ascendentă, cunoașterea subvențiilor SEE/Norvegia și lansarea publică a proiectului.

Evenimentul s-a desfășurat de-a lungul a două zile, 17 și 18 septembrie. Principala activitate din cadrului proiectului se referă la „piața de proiecte”, care oferă celor 11 organizații partenere posibilitatea de a licita cele mai bune proiecte pe tematica integrării romilor. Riscurile care pot apărea în cadrul proiectului au fost, de asemenea, dezbătute în cadrul ședințelor. „Soluții noi pentru probleme vechi – schimb de noi tipuri de abordări în domeniul integrării romilor” își propune să contribuie la capacitatea societății civile rome din cele 11 țări partenere să implementeze proiecte care vizează incluziunea și capacitarea comunităților. „Se are în vedere planificarea si implementarea de proiecte inițiate si coordonate de comunitate, inspirate din bune practici din alte tari și sprijinite de experți din organizațiile partenere de unde a fost preluata ideea. Totodată se are în vedere dezvoltarea unor programe de capacitare a societății civile din cele 11 tari partenere bazate pe nevoile reale ale organizațiilor de la firul ierbii si informarea si dezvoltarea unui dialog intre societatea civila roma si donorii care oferă finanțări pentru aceste comunități”, transmit reprezentanții Nevo Parudimos.

Proiectul „Noi soluții la vechile probleme – schimb de noi tipuri de abordări în domeniul integrării romilor” este finanțat de Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation (Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Fondul de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională).

publicitate si promovare in ziar

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/