De 31 de ani, familia Maxagro dă tonul în lumea afacerilor, îmbină excelența cu succesul, iar acum a sosit momentul pentru încă o investiție de milioane: inaugurarea celei de-a treia stații de asfalt.
Un alt moment semnificativ în dezvoltarea colosului Maxagro îl reprezintă cea de-a treia stație de asfalt, bilă albă care îi propulsează, fără dar și poate, direct în top. Tot în acest an se împlinesc și 31 de ani de când Ianco şi Ioji Zifceak, doi frați din județul Timiș, au pornit, alături de părinți, o afacere în domeniul agricol. La acea vreme, în 1993, aveau un tractor și cinci hectare de teren. Astăzi, grupul Maxagro are afaceri de peste 75 mil. euro din agricultură şi zootehnie, dar şi materiale de construcții, lucrări de infrastructură, biogaz și comerț.
Ideea de afacere transmisă din tată în „fiu” a dat roade, iar acum noua generație continuă tradiția de excelență și succes, pe care părinții au stabilit-o. Mai mult, la pachet, tinerii din familia Zifceak vin și o serie de plusuri pentru unul dintre cele mari grupuri din Timiș.
Mai exact, copiii aduc o perspectivă proaspătă și inovatoare: „având în vedere diversitatea abilităților şi experiențelor acumulate, propunem soluții creative pentru a consolida şi diversifica operațiunile grupului”, după cum a afirmat, Alexandra Zifceak, CEO al grupul Maxagro, întru-un interviu pentru Business Magazin. Alexandra s-a îndreptat către lumea afacerilor, studiind la un MBA în Londra și programul de master în Administrarea organizațiilor de afaceri la FEAA, iar ulterior a preluat responsabilitatea managementului grupului, concentrându-se atât pe aspectele financiare, cât şi pe cele de marketing.
Pe de altă parte, mezinul familiei, Eduard, este, la doar 13 ani, pasionat de tehnologie şi folosește, atât drona, cât și camerele foto-video pentru a surprinde în imagini spectaculoase ferma şi activitățile grupului, iar verișoara sa mai mare, Daria, a ales să își dedice timpul modernizării fermei bio a familiei. Pe de altă parte, Andreea Zifceak are 21 de ani şi este implicată în divizia de zootehnie şi în proiectele de zootehnie şi depunerea de fonduri europene. Ea a studiat dreptul şi economia pentru a aduce abordări holistice în cadrul afacerii Maxagro.
La rândul ei, Daiana, la 25 de ani, s-a dedicat comerțului cu utilaje agricole şi s-a implicat în strategiile de dezvoltare a sectoarelor de agricultură ale grupului. Practic, misiunea ei era să aducă cele mai inovatoare şi eficiente utilaje pentru o agricultură cât mai eficientă în cadrul Maxagro, mai povestesc membrii familiei Zifceak.
În zece ani, tinerii își doresc să consolideze poziția de lider al Maxagro, în toate domeniile de activitate, și spun că nu au simțit vreo presiune din partea părinților, să se implice în afacere, ci i-au încurajat întotdeauna să exploreze şi să își dezvolte propriile interese şi talente, în cadrul grupului Maxagro.
Un etalon de marcă pentru întreg Banatul și pentru România, laureați în Gala Excelenței în Afaceri și laureați în Topul National al Firmelor Românești, Maxagro reprezintă un imperiu cu peste 12.000 de hectare agricole, au în patrimoniu 10 silozuri pentru stocarea cerealelor, cu o capacitate totală de 25.000 de tone, o hală pentru depozitare cu o capacitate de 12.000 de tone, o fermă de aproximativ 2.000 de vaci de lapte – Holstein, iar portofoliul grupului este întregit și de stațiile de asfalt și stațiile de betoane cu toate utilajele necesare.