A treia licitație privind găsirea unui constructor care să realizeze stadionul „Lego” din Timișoara s-a dovedit un succes. Primăria anunță că patru firme sunt interesate să construiască arena. Dominic Fritz anunță că acesta va fi primul stadion construit la Timișoara după Revoluție.
A treia oară a fost cu succes! Primăria Timișoara informează că la ultima licitație publică organizată în vederea găsirii unei firme care să proiecteze și să construiască stadionul de tip „Lego” din zona Buziașului s-au înscris nu mai puțin de patru firme. Asta după ce la primele două proceduri nicio companie nu a depus oferte.
Stadionul va fi realizat pe structură metalică în Calea Buziașului, iar ofertele au putut fi depuse până astăzi. Urmează perioada de evaluare a acestora.
„Primul stadion construit în Timișoara după Revoluție va fi în Calea Buziașului. Astăzi am primit 4 oferte pentru acest proiect esențial pentru orașul nostru. Dacă totul merge bine, noua arenă va fi deschisă peste 2 ani și jumătate. Investim aproape 122 de milioane de lei din bugetul local în viitorul sportului din Timișoara. Și sper ca și Consiliul Județean Timiș să deblocheze situația Stadionului Dan Păltinișanu. Echipele timișorene, sportul timișorean, dar mai ales minunata galerie a orașului merită cele mai bune condiții. Și orice leu pe care îl investim acum este un leu investit în viitorul Timișoarei”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.
„Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori”, a informat Primăria Timișoara.
Valoarea estimată pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției lucrărilor este de aproape 122 de milioane de lei, cu TVA inclus. Durata contractului este de 31 de luni de la semnarea acestuia. Sursa de finanțare a investiției este bugetul local. Firmele care au depus oferte sunt Tehnodomus SRL, SSAB-AG-lider de asociere, PAB România și KESZ Construcții România.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Un bărbat de 64 de ani a ars în această dimineață la Caransebeș. Cercetările sunt în desfășurare. La ora 07:55, Poliția Caransebeș a fost sesizată prin apel la numărul...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Spații comerciale din centrul Timișoarei, scoase la licitație
Prețul corect la Cluj: un apartament costă cât o scară de bloc
Moșnița Nouă, Moșnița Veche și alte șase localități din Timiș rămân fără apă!
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281