După trei încercări eșuate, a fost depusă, în sfârșit, o ofertă pentru stația intermodală scoasă la licitație de Primăria Reșița la jumătatea lunii noiembrie.
De trei ori a fost scoasă la licitație execuția lucrărilor înscrise în cadrul proiectului „Platforme/stații – terminal intermodal în zona Muncitoresc ca nod de mobilitate urbană pentru optimizarea transportului public în municipiul Reșița”. Valoarea estimativă a contractului este de 45.126.935,73 de lei, identică cu cea de la precedenta procedură, lansată la finele lunii iulie și care a fost anulată din lipsă de ofertanți. Anterior acesteia, lucrarea a mai fost scoasă o dată la licitație, la o valoare mai mică, și anulată tot din lipsă de ofertanți.
A treia oară a fost se pare cu noroc pentru municipalitate. Potrivit anunțului din SEAP, a fost depusă pentru această lucrarea o ofertă, din partea austriecilor de la Porr Construct, cei care lucrează la calea de rulare și cei care au câștigat la Reșița și contractul de modernizare pentru Calea Timișoarei. Subcontractanți declarați sunt firmele: Vimato, Altimate și Electroechipament Industrial.
„Așa am înțeles și eu de la colegii mei, că a fost depusă o ofertă de cei de la Porr Construct. Estimarea noastră este că toată procedura va dura circa 30 de zile. Încercăm să o facem cât mai repede, pentru că sunt trei etape de evaluare: DUAE, etapa documentelor solicitate de companie, evaluarea tehnică și evaluarea financiară. Încercăm să o parcurgem cât mai repede cu putință, astfel încât, dacă totul este ok, să semnăm contractul în luna ianuarie.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Ioan Popa.
Edilul a explicat și motivul pentru care până în prezent lucrarea nu a prezentat interes pentru niciun constructor. „Din acest lot, cel mai important obiectiv de realizat nu era nici sistemul de e-ticketing și nici stația intermodală de la Muncitoresc, ci clădire administrativă din interiorul depoului de tramvai, care să gestioneze practic birourile, partea administrativă, iar la parterul căruia să fie adăpostite cele zece autobuze electrice și să aibă un loc de reparații etc. Iar acea clădire a fost problema, cuiul lui Pepelea pentru noi. Era o clădire pentru care, în prima fază, nu a mai venit nimeni la licitație, pentru că evaluarea nu mai corespundea, și a fost nevoie să o ajustăm cu indicatorii de inflație sau cu actualizarea prețurilor de materiale de construcții. Dar acum avem, în sfârșit, o ofertă, și sper să fie validă și să putem demara lucrările.”, a mai precizat primarul Popa.