A renovat cabinetele stomatologice, iar acum îi trimite pe elevi la dentist. Nelu Popa: „Abia am scos scaunele vechi din țâțâni, erau blocate acolo de vreo 40-50 de ani”

După ce a investit în dotarea cabinetelor școlare stomatologice, primarul Nelu Popa face un apel către cadrele didactice. Elevii trebuie îndrumați spre aceste cabinete, pentru că mulți dintre ei nu își permit să plătească pentru serviciile medicale de acest gen.

Primarul Ioan Popa a profitat de întâlnirea avută recent cu directorii unităților de învățământ din Reșița pentru a le reaminti că elevii trebuie direcționați spre cabinetele medicale școlare stomatologice, proaspăt renovate de municipalitate. Aproape 59.000 de lei au fost investiți în vacanța de vară pentru dotarea și reabilitarea a 4 cabinete: Școala Generală Nr. 1, Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Mircea Eliade”, Universitatea „Eftimie Murgu”.

„Am dotat cabinetele stomatologice cu scaune noi și instrumentar nou. Abia am scos scaunele vechi din țâțâni, erau blocate acolo de vreo 40-50 de ani. Avem 7 medici stomatologi, trebuie să vadă 1.000 de copii pe an, aia înseamnă 100 de copii pe lună, dacă exceptăm perioada de vară. Asta înseamnă circa 15 copii pe zi. Din cei circa 12.000 de copii, 6.000-7.000 nu au probleme cu dantura pentru că și-i îngrijesc, și-i perie zilnic. Rămân 6.000 care e posibil să aibă probleme. Pe mai mult de jumătate, părinții îi duc la medicii lor stomatologi. Mai rămân vreo 2.000, ăștia necăjiți, din familii sărace, care nu au nicio educație și nu își permit să meargă la dentist”, a declarat primarul Nelu Popa.

Edilul-șef a subliniat că medicii sunt acolo pentru a-i ajuta pe copiii cu probleme, având în vedere că sunt plătiți din bani publici, la fel ca produsele pe care le folosesc. „Eu i-am întrebat pe cei 7 stomatologi dacă sunt în stare să se ocupe de acești copii. Pentru că de asta sunt acolo, în aceste cabinete plătite de stat ca să ajute aceste cazuri sociale. Și ei au zis «da». În fiecare an trebuie să vadă fiecare copil cel puțin o dată. După ce i-au controlat, în cazul celor care au nevoie de intervenții trebuie să le ia acordul părinților. La unele școli s-a înțeles și există o relație cu medicii stomatologi, la altele nu”, a mai afirmat primarul.

Ioan Popa le-a cerut directorilor de școli ca, împreună cu celelalte cadre didactice, să pună la punct un program începând din această toamnă, astfel încât fiecare copil să fie controlat de un stomatolog.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/