A murit fostul prefect de Caraș-Severin, Traian Zamfir

img 20211031 184048

Lumea politică din Caraș-Severin este în doliu. Astăzi a murit Traian Zamfir, fostul prefect din anii ’93 – ’94. Din primele informații, acesta fusese depistat pozitiv la testul cu COVID-19, fiind internat în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Starea de sănătate a fostului prefect s-a deteriorat constant, iar astăzi a pierdut lupta cu boala, la vârsta de 74 de ani.

Profesor de Filosofie, Traian Zamfir și-a început cariera didactică la Liceul Teoretic din Oțelu Roșu, iar de-a lungul anilor a predat studenților din Universitatea „Eftimie Murgu”. După 1989 a intrat în politică, în Partidul Social Democrat, iar mișcările sindicale din 1994, care au culminat cu mitingul muncitorilor din UCMR și CSR din Piața Prefecturii, 5-14 decembrie, l-au prins în postura de prefect al județului.

leader board 728 x 90 px

img 20211031 184105

La puțin timp după aceste evenimente, cariera sa politică a luat sfârșit, Traian Zamfir întorcându-se la catedră spre cercetare în domeniul ştiinţelor exacte, punând bazele unei firme proprii, „Energosophia”, în cadrul căreia a realizat mai multe proiecte. Este autor a trei volume de specialitate privind teoria generală a construcțiilor.

Dumnezeu să-l odihnească!