A mai murit un ziarist și un poet: Nae Irimia!

nae irimia
explo 1000x200

Azi-dimineață, înainte de a răsări zorile, Nicolae Irimia a plecat din această lume pe care a iubit-o cu toate puterile lui. Tăcut, discret și ușurat după lunile de suferință care-i șubreziseră sufletul și neodihna.

A plecat să se întâlnească cu cei din echipa de la „Timpul”, alături de care a scris istorie pentru presa din Banatul Montan: Petru Buzzi, Mircea Cavadia, Gheorghe Dolot, Rodica Miu, Paul Bocșanu, Nicolae Cătană, Marius Moraru, Gabi Ștefănescu, Costică Țigănele, Al. Bârsescu, Gheorghe Jița-Milcoveanu, Ion Hurtupan.

Gazetarul și poetul Nicolae Irimia s-a născut la 27 aprilie 1949, la Socolari, comuna Ciclova Română. A lucrat la ziarele „Timpul” și „Sud-Vestul” și a corespondat cu numeroase publicații din țară și Serbia. A publicat 13 volume de poezie și publicistică, ultimul, „Povești de adormit țăranii”, a văzut anul acesta lumina tiparului la Editura TIM din Reșița. Întreaga sa activitate a fost răsplătită cu numeroase premii și diplome.

Ne luăm rămas-bun doar în cuvinte de la Nae Irimia, pentru că el va rămâne pe mai departe în inima cititorilor și a celor care l-au cunoscut.

Fie-i țărâna ușoară!