A început trucarea alegerilor locale parţiale din 11 iunie?!

untitled design set 970x90 px

În 11 iunie 2017 vor avea loc alegeri locale parţiale în 5 municipii, 9 oraşe şi 35 de comune din ţară. Caraş-Severinul nu face excepţie, dovada cea mai bună fiind… migraţia de populaţie rurală anunţată în săptămânile şi chiar ultimele zile premergătoare scrutinului.

După demisia primarului Ion Lala, din motive de el ştiute, comuna Lăpuşnicu Mare a rămas de aproape 3 luni fără edil-şef. Alegerile locale parţiale pentru desemnarea unui nou primar vor avea loc în 11 iunie, iar campania electorală oficială va începe în 27 mai. Mai puţin oficiale sunt anumite manevre preelectorale puse deja în mişcare de, pare-se, unii candidaţi la funcţia de primar. De unii sau poate doar de unul, nu riscăm să ne pronunţăm acum!

Fluctuaţii suspecte de populaţie

Alegerile din Lăpuşnicu Mare au creat o agitaţie suspectă, paradoxal, într-o comună învecinată, Bozovici. Din informaţiile noastre, după anunţarea în 20 aprilie de către Guvern a datei alegerilor locale parţiale, numeroşi bozoviceni, cam o sută până în prezent, ar fi început demersurile de a se muta în Lăpuşnicu Mare! Legea permite ca, prin obţinerea vizei de reşedinţă sau a unui nou domiciliu într-o localitate înaintea organizării de alegeri, migratorii să aibă drept de vot acolo unde s-au mutat, chiar dacă o fac provizoriu.

Cifrele oficiale le vom prezenta cât de curând, dar asta nu va însemna că avem vreo dovadă de deturnare a voinţei electoratului tradiţional din Lăpuşnicu Mare. Dacă însă ceea ce spunem noi acum va fi confirmat până în ziua alegerilor, 11 iunie, şi deci fluctuaţiile de populaţie se vor fi adeverind, cel puţin o concluzie va fi evidentă: Lăpuşnicu Mare a devenit peste noapte cea mai atractivă comună din judeţul Caraş-Severin. Dacă se va dovedi însă că păsările migratoare au fost momite special pentru ziua de 11 iunie, s-ar putea ca apoi comuna Lăpuşnicu Mare să fie o atracţie şi pentru procurori.

A fi imbatabil este întotdeauna o virtute?

După alegerile locale din 2016, Express de Banat vă arăta că judeţul Caraş-Severin este imbatabil la şmecherii politice. Expert Forum lansa, în a doua decadă a lunii iulie 2016, raportul de monitorizare a alegerilor locale. Printre multe altele, EFOR a analizat datele referitoare la potențiala migrație a alegătorilor, care au obținut vize de reședință sau domicilii noi, în perioada aprilie – iunie 2016, înaintea alegerilor locale. Astfel, au fost calculate procentajele pe care le-ar reprezenta noii veniți în aprilie-iunie 2016 (an electoral) şi aprilie-iunie 2015 (an neelectoral) raportate la populația care exista în aceste localități în 2011.

Caraş-Severinul era atunci cel mai nominalizat judeţ în topul anomaliilor preelectorale din anul 2016! Din cele 24 de comune depistate, la nivel naţional, cu creşteri semnificative ale populaţiei cu drept de vot, cinci sunt din Caraş-Severin: Brebu Nou, Zorlenţu Mare, Fîrliug, Brebu, Văliug.

De această dată, în Caraş-Severin vor avea loc alegeri locale într-o singură comună, Lăpuşnicu Mare, care nu se află în acel „top 5”. Cu toate acestea, se pare că anumiţi politicieni cărăşeni ţin cu tot dinadinsul ca judeţul nostru să apară şi acum într-o listă a „anomaliilor” naţionale. Scopul lor electoral, îi înţelegem, este însă mai presus de orice.

CITEŞTE ŞI: 

E oficial: Caraş-Severinul, în fruntea țării! La şmecherii politice! 

Alegeri parțiale la Lăpușnicu Mare!

Sursă foto: pressalert.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/