A început sezonul tăierilor ilegale de brazi

Cea mai profitabilă afacere în prag de sărbători pare să fie comerţul cu pomi de Crăciun. Ca în fiecare an, poliţiştii cărăşeni au intrat deja în alertă şi desfăşoară zilnic controale pentru a preveni tăierile ilegale de brazi.

Primii brazi tăiaţi ilegal au fost deja confiscaţi de oamenii legii în perioada 20-29 noiembrie. Hoţii de brazi au început să se aprovizioneze destul de devreme, însă controalele poliţiştilor le cam strică afacerea. „Aceste acţiuni, desfăşurate atât pe drumurile publice cât şi în fondul forestier, au vizat în special prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de pomi pentru Crăciun, dar nici tăierea şi sustragerea altor arbori nu au rămas nesancţionate de oamenii legii”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

67 de brazi în valoare de 1400 de lei au fost confiscaţi pe motiv că erau tăiaţi ilegal, iar şapte bărbaţi au fost amendaţi fiecare cu câte 2000 de lei, după ce poliţiştii au descoperit că transportau pomi de Crăciun fără a avea documente de provenienţă.

Pentru că furturile se vor înmulţi odată cu apropierea sărbătorilor, poliţiştii rămân cu ochii pe afacerea sezonului până în preajma Crăciunului. „În perioada 20 noiembrie- 23 decembrie poliţiştii împreună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi Inspecţiei Silvice Caraş-Severin vor desfăşura zilnic acţiuni în vederea prevenirii tăierilor ilegale de brazi în zonele cunoscute”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.