Se realizează un nou spital modular cu paturi ATI la Timișoara. Investiția se ridică la peste două milioane de euro

Spitalul Județean Timișoara va avea în viitorul apropiat un sistem modular modern, cu 22 de paturi, în care vor putea fi tratate cazurile grave. Investiția se ridică la peste două milioane de euro, iar licitația privind realizarea noului spital a fost recent lansată.

Cea mai mare unitate medicală din vestul țării se pregătește pentru noul val al pandemiei de coronavirus. Astfel, în această săptămână, Spitalul Județean Timișoara a lansat o licitație publică în vederea găsirii unei firme care să furnizeze containerele necesare realizării unui nou spital modular pe un teren aflat în vecinătatea Casei Austria.

Concret, unitatea medicală vrea să cumpere un „sistem modular de containere cu destinație medicală – secție ATI, în baza proiectului întocmit de furnizor”. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la peste două milioane de euro, cu TVA inclus, containerele urmând a fi livrate de firma câștigătoare în termen de patru luni.

leader board 728 x 90 px

Noul spital modular va avea 22 de paturi și va funcționa ca secție de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Timișoara. Investiția va fi realizată cu bani europeni, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 5 octombrie, la ora 15.00.