A făcut accident cu ATV-ul la doar 11 ani!

atv riding, view through the eyes of driver
promovare online Timisoara Casa Auto

S-a întâmplat pe o stradă din cartierul reșițean Țerova. Un băiat de 11 ani a condus un ATV cu acordul tatălui său și a provocat un accident în care l-a implicat și pe prietenul lui de 12 ani.

Accidentul s-a produs ieri după-amiază, în jurul orei 17.20, pe strada Pogăniciului din Țerova. Un bărbat i-a încredințat fiului său de 11 ani ATV-ul neînmatriculat. La un moment dat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar pasagerul de pe ATV, un băiat de 12 ani, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

După accident, spun polițiștii, tatăl minorului de 11 ani ar fi mutat ATV-ul de la locul accidentului în curtea imobilului de domiciliu.

Bineînțeles, minorul de 11 ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu consumase băuturi alcoolice. Celălalt minor a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fiind rănit ușor, fără a rămâne internat.

promovare banner maxagro

Polițiștii amintesc că legislația în vigoare prevede că, pentru a conduce un ATV pe drumurile publice, în funcție de categoria și specificațiile tehnice ale acestui tip de autovehicule, este necesară deținerea unui permis de conducere categoria B1 sau B, care se poate obține începând de la vârsta de 16, respectiv 18 ani. ATV-urile care nu se pot omologa nu au acces pe drumurile publice.

Polițiștii Biroului Rutier Reșița continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, modificarea stării locului accidentului fără acordul echipei de cercetare la fața locului și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

publicitate tmc 640