Este a doua zi de căutări pe râul Mureș pentru găsirea celor 4 persoane dispărute după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. Printre ele sunt și 2 copii.
Pompierii au reluat operațiunea, marți dimineața, cu efective mărite.
„Pentru misiunea de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în râul Mureș, zona Periam Port, au fost alocate, astăzi, următoarele forțe și mijloace: un efectiv de 17 pompieri timișeni (2 ofițeri, 15 subofițeri) vor interveni cu 4 autospeciale de serviciu, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă, un microbuz cu echipaj cu 4 scafandri și 7 bărci”, a transmis ISU Timiș.
De asemenea, un efectiv de 13 pompieri arădeni si un echipaj de scafandri vor interveni cu 4 autospeciale de primă intervenție și comandă, 4 bărci și un echipaj SMURD.
Vă amintim că, duminică seară, 12 persoane au pornit pe râul Timiș cu o barcă din lemn, care s-a răsturnat în zona Periam Port. Un copil de 3 ani a murit și 4 persoane sunt dispărute.
Polițiștii au descoperit că barcagiul nu avea certificat pentru a conduce ambarcațiunea neînmatricultă și era băut. Acesta a fost reținut și este cercetat de ucidere din culpă.
Update, ora 12:30
ISU Timiș a solicitat sprijinul autorităților pentru misiuni de căutare-salvare a celor 4 persoane dispărute pe râul Mureș.
În urmă cu puțin timp au început căutările de către echipajele ungare pe sectorul Macau (Ungaria) – Nădlac (România).
Update, ora 13:10
Formațiunea de intervenție rapidă SALVO din cadrul Primăriei Timișoara participă la activitatea de căutare a persoanelor dispărute în accidentul de pe râul Mureș, în zona Periam Port. SALVO a deplasat 2 mașini, 2 bărci, 4 scafandri, 2 conducători de ambarcațiuni, 3 responsabili de logistică.
Reprezentanții administrației Timișoarei au transmis și un mesaj, la 2 zile de la incident.
„Ne exprimăm regretul pentru tragicul eveniment, compasiunea pentru familiile celor dispăruți și respectul pentru munca voluntarilor și specialiștilor care contribuie la activitatea de căutare. Intervențiile lor vin în sprijinul salvării vieții, însă nu pot suplini responsabilitatea fiecăruia dintre noi, cu privire la propria siguranță. Neglijența și inconștiența afectează destinul celor nevinovați și ne lasă cu durerea de a asista la o dramă care ar fi putut fi evitată. Facem un apel la toți cetățenii de a-și cântări cu răspundere opțiunile și de a face alegeri care să nu implice riscuri pentru siguranța personală, astfel încât asemenea evenimente tragice să nu se repete”, a transmis Primăria Timișoara.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Pregătite după rețeta de altădată a bunicii, produsele tradiționale locale sunt tot mai căutate de bănățeni și nu numai. 12 produse din Caraș-Severin sunt atestate ca „produs tradițional”, o...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Cămine și cantină de 5 milioane de euro la Universitatea de Științele Vieții Timișoara
Ludovic Orban și-a ținut promisiunea făcută reșițenilor de a salva UCMR!
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281