A doua probă a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, fără incidente în Timiș

A doua probă a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat s-a desfășurat fără incidente în județul Timiș, dar cu aproape 150 de absenți. Cei mai mulți absolvenți de liceu au preferat să spună pas probei scrise la Matematică.

Miercuri s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat. Este vorba de proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie.

Inspectoratul Școlar Timiș informează că la această probă s-au înscris 751 de candidați, însă 141 au preferat să absenteze. Mai precis, la proba scrisă la Matematică s-au înscris 556 de absolvenți de liceu, dar nu au mai dorit să se prezinte 116, iar la Istorie, din cei 195 înscriși, 25 au spus pas examenului. Proba s-a desfășurat fără niciun elev eliminat.

Bacul continuă joi, 18 august, cu proba la alegere a profilului și specializării. Elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă pe 19 august.

După ce se vor termina probele scrise, elevii care nu au susținut probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale în prima sesiune de bac le vor putea susţine în perioada 22 – 29 august.

După susținerea tuturor probelor, urmează afișarea rezultatelor în data de 31 august, între 1 – 2 septembrie sunt rezolvate contestațiile, iar în data de 3 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

 

upt 1000x100