A doua pădure urbană în miniatură prinde viață la Timișoara

e31edc5a a1e1 409f a598 7209bca4d529

Cea de-a doua pădure urbană în miniatură prinde viață la Timișoara. Aceasta este amenajată în zona Gării de Est, pe str. Mihail Kogălniceanu.

Se lucrează la cea de-a doua pădure urbană miniaturală din Timișoara. Aceasta este amenajată de către Fundația pentru Arii Protejate Propark, pe terenul pus la dispoziție de către Primăria Timișoara, în zona Gării de Est, pe strada Mihail Kogălniceanu.

Cu o suprafață de doar 500 de metri pătrați, pădurea miniaturală este o alternativă la parcurile obișnuite din peisajul urban. Puieții plantați aici sunt arbori autohtoni, stejar, cireș păsăresc, carpen, arbuști, respectiv cununiță, alun, sanger, salbă moale, hibiscus, dar și specii originare din alte zone geografice, cum ar fi Koelreuteria paniculata (arbore exotic originar din Japonia), Acer saccharinum (un soi de arțar denumit și paltin argintiu), Albizia julibrissin, cunoscut ca arborele de mătase persan”, a informat Primăria Timișoara.

f6cf67b4 519d 4f1f 9afa 606b4b51bb6a

Primăria a asigurat compostul necesar plantării, iar Propark Fundația pentru Arii Protejate materialul săditor.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Ideea amenajării unor păduri miniaturale la Timișoara este unul dintre cele opt proiecte desemnate câștigătoare în cadrul programului de bugetare participativă de anul trecut și are ca scop reducerea poluării și a nivelului de zgomot și praf din oraș, prin crearea unor mici oaze verzi în diverse locuri intens circulate.

Municipalitatea își dorește ca, în următorii doi ani, în Timișoara să fie șapte astfel de mini-păduri urbane. Prima pădure de acest tip din Timișoara a fost amenajată, anul trecut, în zona Modern-Piața Petru Maior. Zonele propuse pentru amenajarea micuțelor păduri sunt Piața Consiliul Europei, Pasaj Jiul, intersecțiile de la Punctele Cardinale, precum și de pe artere aglomerate, cum sunt bd. Simion Bărnuțiu, Calea Aradului, bd. Liviu Rebreanu, Calea Șagului, bd. Dâmbovița – depou STPT, zona AEM.

În România mai există astfel de păduri urbane miniaturale în București și Brașov.

banner maxagro