Au explodat chiriile la Timișoara! Freidorf sau Piața Maria, printre cele mai ieftine zone

untitled design set 970x90 px

Aproape 14.000 de apartamente erau disponibile pentru închiriere la începutul lunii septembrie în patru dintre cele mai mari orașe și centre universitare din țară – București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Atât cererea, cât și oferta sunt în creștere la ora actuală.

Peste 2.000 de apartamente își așteptau chiriașii la începutul lunii septembrie în Timișoara. Printre cele mai ieftine zone se numără Freidorf, Traian, Piața Maria și Plăvăț II. La polul opus, se află zone precum Braytim sau Piața Unirii, unde prețurile se situează între 400 și 470 de euro pe lună, pentru un apartament cu două camere, conform datelor Imobiliare.ro, centralizate de Analize Imobiliare.

Cele mai multe apartamente își așteptau chiriașii în Capitală. În București, doar în anumite zone se mai găsesc apartamente cu două camere sub 300 de euro pe lună.

În jur de 2.660 de apartamente erau disponibile și în Cluj-Napoca, oraș unde s-au putut observa unele ieftiniri pe piața chiriilor față de septembrie 2019. Pentru un apartament cu două camere se plătesc cele mai scăzute chirii în zone precum Florești, Baciu, Gruia sau Dâmbul Rotund.

O oferta mai scăzută poate fi găsită pe piața din Iași. Pe plan local, nivelul chiriilor se menține similar cu cel de la începutul toamnei trecute. Frumoasa, Dacia, Alexandru cel Bun și Canta sunt zone unde pot fi închiriate apartamente sub 300 de euro pe lună, în timp ce în Centrul Civic, Independenței sau în zona ultracentrală proprietarii cer, în medie, 400 de euro lunar.

Pe lângă chirie, de obicei, trebuie luat în calcul și comisionul agenției. Acesta poate reprezenta fie 50%, fie 100% din valoarea unei chirii, dar și garanția care, de cele mai multe ori, este echivalentă cu o chirie.

Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/