A 8-a minune! Se deschide ștrandul din Lugoj, dar programul de supermarket nu se schimbă

Ceea ce trebuia să se întâmple de cel puțin patru ani, are loc acum, astfel că Primăria Municipiului Lugoj anunță deschiderea oficială a Ștrandul Municipal. Evenimentul este programat vineri, 14 iunie, la ora 10.00.

În zilele de vineri, sâmbătă, duminică și luni, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Rusalii, intrarea va fi gratuită. În aceste patru zile, programul de funcționare a ștrandului este între orele 10.00 și 18.00, iar de marți, 18 iunie, Ștrandul Municipal va intra în programul normal de funcționare, respectiv 10.00-18.00, de marți până vineri, și 9.00-18.00, în zilele de sâmbătă și duminică. În zilele de luni, ștrandul este închis.

Tot din 18 iunie, tarifele zilnice de intrare vor fi 5 lei/persoană pentru elevi și studenți și 10 lei/persoană pentru adulți. Preșcolarii au acces gratuit pe baza actului de naștere. Nu se percep taxe pentru șezlonguri și umbrele.

„Ne cerem scuze lugojenilor că din motive obiective nu am reușit să deschidem până acum ștrandul. Sperăm că în continuare vremea va ține cu noi și ștrandul va deveni un punct de interes pentru cetățeni. Odată cu vacanța școlară îi așteptăm și pe copii la ștrand unde condițiile sunt acum mai mult decât civilizate. Căutăm în permanență să venim în sprijinul cetățenilor, Primăria Lugoj fiind printre puținele din țară care are în administrare proprie în același timp un cinematograf, o piață și o bază de agrement”, a comunicat Primăria Municipiului Lugoj.

Cetățenii sunt rugați să respecte regulile de siguranță. Adâncimea apei în cele trei bazine principale este de 3,4 m în bazinul de sărituri cu trambulină, 1,2 m – 1,6 m în bazinul de agrement, 0,6 m în bazinul pentru copii. Permanent în incinta ștrandului vor fi șase salvamari. Ștrandul dispune de vestiare, iar hainele și celelalte bunuri personale intră în responsabilitatea posesorului acestora.

Reprezentanții Primăriei Lugoj spun că, în funcție de reacția oamenilor, se va putea modifica și programul de funcționare a ștrandului, cel din prezent fiind considerat de mulți ca nepotrivit, de la 10.00 până la 18.00.