98 de ani de sport la Universitatea Politehnica. Cu Ion Timofte alături!

Chiar dacă acum Poli nu mai are gloria de altădată, data aniversară de 98 de ani de sport la UPT tot a fost marcată, fie și cu o simplă conferință de presă. La eveniment s-au discutat și probleme referitoare la ASU Poli. Cea mai importantă veste a fost că Ion Timofte se implică, chiar dacă nu direct, la echipa de fotbal alb-violet.

Rectorul Viorel Șerban se va pensiona în primăvara anului viitor. Chiar și așa, Șerban l-a luat pe fostul mare fotbalist născut în Anina, Ion Timofte ca un consileir pro bono. ”De astăzi oficial, dar de câteva luni neoficial, alături de mine ca rector se află Timofte, un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare și care a agreat să vină alături de noi și să încercăm, prin experiența domniei sale, să ne ajute în luarea celor mai bune decizii. Este o acțiune total voluntară. Este doar un prima pas, probabil vor mai veni și alții. Vrem să creăm un grup de legende ale Politehnicii, care au expertiza necesară”, spune Șerban.

Timofte a recunoscut, la insistențele presei, că el l-a propus pe Octavian Benga antrenor. ”Mă bucur că am făcut parte doi ani și jumătate din istoria frumoasă a Politehnicii. A fost o perioadă frumoasă. Întotdeauna, chiar și când eram la ACS, am fost aproape de această echipă, cu un card de membru, cu un bilet la meci. Am acceptat invitația domnului rector și prorector, dar asta nu înseamnă că voi fi alături de echipă zi de zi”, a declarat Timofte, fost jucător la CSM Reșița, Poli, dar și Porto și Boavista.

Posibilă schimbare de denumire e echipei susținute de galeria CVUCS

Viorel Șerban spune că e posibil ca echipa de fotbal susținută de cei din galeria CVUCS să își schimbe denumirea în viitorul nu foarte îndepărtat. ”Probabil în câteva luni vom încerca să schimbăm denumirea în «Politehnica Timișoara», partea de «ASU» să rămână numai la partea universitară”, a explicat rectorul. La FRF denumirile cluburilor se pot schimba într-o singură lună din an, luna iunie, când e pauză competițională.

Altfel, rectorul a recunoscut că celor de la ASU le-ar fi garantată liniște financiară dacă ar avea mai mulți spectatori. ”Și numărul de spectatori a scăzut dramatic. O medie de 1500 de spectatori ne-ar fi asigura un confort financiar rezonabil”, a mai spus Șerban. Toamna aceasta, au fost meciuri pe Știința ți cu 300 de spectatori.