80 de profesori din Caraș-Severin, note sub 5 la examenul de Titularizare

Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele concursului național pentru ocuparea posturilor didactice, a catedrelor vacante și/sau rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea iulie 2023.

404 candidați s-au înscris la sesiunea din 12 iulie a examenului de Titularizare, însă numai 330 dintre ei au și intrat în sala de concurs, 74 fiind absenți. Dintre cei prezenți, 57 de candidați s-au retras din examen, iar unul a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, astfel că, în final, au fost trimise la corectat 271 de lucrări.

Astăzi, Ministerul Educației a publicat rezultatele examenului de Titularizare, înaintea depunerii contestațiilor. Astfel, la nivelul județului Caraș-Severin, au fost corectate 270 de lucrări, una fiind anulată, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

În ceea ce privește situația notelor obținute de candidați la acest concurs național de angajare în învățământ, 80 dintre ei au obținut note sub 5. Alți 101 candidați au luat note între 5 și 6,99, iar 89 –  între 7 și 10.

Contestațiile se depun până miercuri, 19 iulie, ora 12.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în 26 iulie.

La acest concurs național, candidații care obțin note peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată, iar cei cu cel puțin 5, pe perioadă determinată.

Ședințele publice de repartizare pe posturi ale candidaților vor avea loc în 27 și 28 iulie.

FOTO ARHIVĂ