„72% din bugetul Primăriei este alocat salariilor angajaților! Primarul Borcean nu știe ce se întâmplă în curtea lui!”

Grupul PSD din cadrul Consiliului Local îl acuză pe primarul Caransebeșului, Felix Borcean, că nu cunoaște legea, după ce edilul-șef a declarat că aleșii locali pot primi indemnizația pentru fiecare ședință la care participă.

Reamintim că într-un articol realizat de Express de Banat după ședința de Consiliu Local din luna iulie, edilul orașului făcea un calcul simplu în conferința de presă menționând că aleșii locali au votat pentru o indemnizație cu un coeficient de 5% din salariul de bază al primarului pentru o ședință de lucru, nu așa cum propusese primarul de 3%. În aceste condiții, consilierii locali din Caransebeș vor primi o sumă de 450 de lei pentru participarea la o ședință de Consiliu și primarul Borcean îndemna la un calcul simplu ca suma să fie înmulțită cu numărul de ședințe avute pe lună (ședință ordinară de lucru, ședință extraordinară, de îndată și pe comisii).

La finalul ședinței de îndată, pesediștii, prin vocea consilierului Valentin Dascălu, l-au corectat pe primarul Borcean spunând că legea pe care ar trebui să o cunoască nu dă dreptul decât ca indemnizația unui consilier să fie alocată pentru un număr maxim de două ședințe de Consiliul Local la care participă un ales, nu fără număr cum s-a lăsat să se înțeleagă în luna iulie.
În condițiile legii, un consilier local din Caransebeș poate primi ca indemnizație o sumă brută de aproape 1.000 de lei, spune Valentin Dascălu. „Înseamnă că nu cunoaște legea domnul primar. În Articolul 40 din legea salarizării unitare, consilierii primesc soldele pentru un număr maxim de două ședințe pe lună, chiar dacă ei se întrunesc de mai multe ori. Cel mai mult putem să obținem 9.400 de lei brut și net, după impozitare cu 620-650 de lei. Primarul nu cunoaște legea nici când vorbește de bugetul Primăriei Caransebeș. Când noi, consilierii PSD, l-am informat că peste 50% din buget se duce pe salariile din Primărie, m-a contrazis și a declarat că nu e adevărat, doar 30% din bugetul orașului se duce pe fondul de salarii, pentru că nu i-ar da voie Curtea de Conturi. M-am interesat și am aflat că la ora actuală 72% din bugetul Primăriei este alocat salariilor angajaților, ceea ce înseamnă că ori nu cunoaște ceea ce se întâmplă în curtea sa, ori nu i se spune, ori furnizează informații doar ca să dea bine pentru instituția pe care o conduce”, a menționat consilierul Valentin Dascălu.