61 de ani de învățământ mediu în Moldova Nouă! 10 ani cu Europa pentru familia multi-etnică LTCD!

mbmr 1000x100

Una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din Caraș-Severin sărbătorește, în această perioadă, 61 de ani de învățământ mediu în Moldova Nouă. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, cel care, de 10 ani, derulează un parteneriat cu Institut Saint-Lo din Franța.

În acest context, conducerea liceului pregătește, pentru zilele de 5 și 6 aprilie, mai multe activități comune cu partenerii francezi, la care vor fi prezenți și invitați din Serbia. Demersul este susținut de Consiliul Local Moldova Nouă cu suma de 4.500 de lei.

„Suma ne va ajuta să oferim facilități de cazare pentru invitații din partea instituțiilor de învățământ, să susținem activitățile educative din perioada Zilelor liceului și să asigurăm masa participanților pentru această perioadă”, se arată în solicitarea înaintată Consiliului Local de către conducerea liceului.

„După mult chin, după mult întuneric, liceul iese la suprafață cu acțiuni care să redea valoare instituției care are un trecut frumos. Această acțiune recredibilizează liceul. Noi am alocat anul acesta de la buget pentru investiții în Liceul Tehnologic 4,3 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul Adrian Torma.

Așadar, în prima săptămână a lunii aprilie, liceul de pe Clisură va marca Zilele școlii cu tema „10 ani cu Europa pentru familia multi-etnică LTCD”.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

Parteneriatul cu Institut Saint-Lo din Agneaux, Franța, este intitulat „Euromates” (colegi europeni). „Proiectul reprezintă pentru noi o investiție în resursa umană, pe termen mediu și lung; adică se referă la educația elevilor școlii noastre, atât în prezent, prin familiarizarea lor cu un alt stil de viață și un alt sistem educațional, cel francez, cât și în viitor, prin facilitarea accesului acestora la educație în instituții de învățământ din Uniunea Europeană. Considerăm că această provocare le deschide orizonturi noi elevilor noștri și le întărește sentimentul de apartenență europeană”, susține Mihaela David-Izvernar, directoarea Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”.

La Zilele liceului vor participa și invitați din alte zone: prof. univ. dr. Mihai Radan – reprezentantul Catedrei de limbi slave din UVT, elevi și cadre didactice ai Liceului Branko Radicevic – Kovin, Serbia, Katerina Rohalova – lector din Cehia în cadrul instituției de învățământ din Moldova Nouă și lect. univ. dr. Sorin Ciutacu.

În perioada 27 martie – 3 aprilie, 19 elevi și 2 profesori au efectuat o vizită la instituția parteneră din Franța, iar la întoarcere grupul din Moldova Nouă a fost însoțit de 25 de elevi și 3 cadre didactice din Agneaux. Aceștia vor participa la activitățile organizate cu prilejul Zilelor liceului.

Festivitatea de deschidere are loc miercuri, 5 aprilie, la ora 13.30, la Casa de Cultură din Moldova Nouă. În cele două zile de sărbătoare sunt programate prezentări din partea invitaților, ateliere de lucru, vizite pe teren la obiective turistice, schimburi de experiență, expoziții artistice, fragmente de film realizate în școala noastră și activități sportive, totul încheindu-se cu o cină festivă.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/