600.000 de euro pentru tratamente balneo la fel ca în Băile Felix!

centru balneo oravita 2

Apa termală cu efecte miraculoase de la Oravița îi va scăpa de dureri pe pacienții spitalului din oraș, într-un modern centru balneo pentru fizioterapie!

Apa fierbinte care curge de zeci de ani dintr-o țeavă, pe marginea Drumului Național 57, între Oravița și Greoni, a fost ignorată mai de toată lumea. Primarul Oraviței, Dumitru Ursu, a trimis însă probe pentru a fi analizate de specialiști. „Rezultatul a fost uimitor. E o apă cu proprietăți extraordinare, e la fel de bună ca apa de la Băile Felix!”, a explicat edilul-șef. Având proprietăți în zonă, acesta și-a deschis un ștrand cu apă termală, printre clienți aflându-se și oameni cu probleme de sănătate. Apa de la Oravița le-a făcut bine celor mai mulți dintre ei, astfel că primarul Ursu a început demersurile pentru ca, în cadrul Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Oravița să ia ființă o secție balneo pentru tratamente fizioterapeutice.

„Am făcut deja DALI-ul. Urmează proiectul tehnic și execuția, pe care o facem în regie proprie, cu angajații de la Direcția de Gospodărie și cu cei de la spital. Oamenii cu probleme reumatologice, cu probleme neurologice grave vor putea să se trateze la Oravița. Pentru ei facem în special acest centru balneo. Apa termală are proprietăți terapeutice certificate, care vindecă anumite probleme grave de sănătate. Eu vreau să le dăm oamenilor șansa să se trateze aici, aproape de casă, pentru că nu toți au posibilitatea să meargă la Băile Felix, unde există apă cu proprietăți asemănătoare.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Dumitru Ursu, primarul Oraviței.

centru balneo oravita 1

Centrul balneo de la Oravița va funcționa ca o secție externă a spitalului, va fi amenajat pe locul fostelor ferme de animale de lângă Greoni și presupune o investiție de aproximativ 600.000 de euro, bani alocați din bugetul local. În clădirea de 800 de metri pătrați se vor putea trata nu numai localnicii, ci oricine are probleme de sănătate care pot fi vindecate sau ameliorate de apa termală. Important de precizat este faptul că va exista un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru aceste servicii medicale, astfel că asigurații vor putea veni gratuit în centrul balneo de la Oravița.

expresb 1000x100

centru balneo oravita 3

„Nu vă ascund nici faptul că proiectul nostru a fost apreciat de senatorul Marcel Vela și de deputatul Jaro Marșalic, cu care am purtat discuții chiar pentru un spital nou, pentru foraje noi și pentru ridicarea unui centru balneo de 5.000 de metri pătrați, pe care să le avem în vedere în viitor.”, a mai spus edilul Oraviței.

centru balneo oravita 4

1000 x 200 gif