6 motive pentru care șampania este cea mai bună

Aveți nevoie de unul sau mai multe motive pentru a bea șampanie? Din păcate, oamenii consideră că este o băutură pentru ocazii speciale și foarte puțini sunt conștienți de beneficiile uimitoare ale acestei băuturi gazoase.

Există motive științifice bine dovedite pentru a bea această băutură „de lux”. De fapt, șampania este la fel de bună ca un vin roșu sau alb și oricât de ciudat ar părea, merită a fi inclusă în consumul zilnic al unei băuturi sănătoase. Iată câteva beneficii pentru sănătate ale acestei băuturi, astfel încât data viitoare când vă bucurați de unele, să nu vă mai simțiți vinovați.

Are mai puține calorii

leader board 728 x 90 px

Oricât de surprinzător ar părea, Champagne conține mai puține calorii decât un pahar de vin. Dacă mergeți pentru Brut Champagne care conține de obicei nu mai mult de 12 grame de zahăr rezidual pe litru, aportul de calorii este de aproximativ 80-100 de calorii, în comparație cu vinul roșu sau alb care atinge 120. Deci, un pahar de șampanie este o opțiune mult mai sănătoasă în comparație cu o halbă de bere sau un pahar de vin.

Vă face să vă simțiți mai plin

Bulele din șampanie sunt vinovate de acest truc, deoarece încetinesc timpul de consum. Adesea, oamenii au tendința de a bea șampania mai încet, pe măsură ce bulele îi fac să se simtă mai plini. Astfel, timpul de consum lent vă asigură că nu ajungeți să consumați băutura în exces.

Îmbunătățește memoria

Studiile științifice au stabilit că consumul de șampanie îmbunătățește memoria spațială. Cu alte cuvinte, funcțiile dvs. cognitive, cum ar fi efectuarea de sarcini complexe și calcule, sunt mult îmbunătățite. Consumul a 1 până la 3 pahare de șampanie în fiecare săptămână poate ține la distanță demența și alte tulburări degenerative ale creierului. În plus, consumul de șampanie în mod regulat dar moderat se poate dovedi benefic pentru memoria pe termen scurt.

Vă oferă o piele suplă și sănătoasă

Dacă mai multe doamne ar fi știut că șampania poate fi folosită pentru a-și proteja pielea, atunci se pare că vânzările ar fi fost mult mai mari. Cu toate acestea, mai degrabă decât să o înghiți, trebuie să o aplicați pe față, așa cum sugerează un dermatolog. La fel ca vinul roșu, șampania este bogată în antioxidanți, iar celălalt component, acidul tartric, are grijă de tonul pielii și îl uniformizează. Acest lucru explică în special de ce piloții de Formula 1 au o piele uimitoare ( cei de le primele locuri se stropesc cu șampanie pe față după fiecare cursă).

Aceasta duce la o inimă sănătoasă

Bucurați-vă de câteva pahare pe zi pentru o inimă mai sănătoasă. Șampania este destul de bogată în polifenoli, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea problemelor cardiace. De asemenea, conține resveratrol, un alt tip de antioxidant care protejează vasele de sânge de daune, previne formarea cheagurilor de sânge și menține colesterolul rău sub control. Șampania este la fel de bună ca vinul roșu pentru a vă proteja inima.

Acționează rapid

Un fapt interesant despre șampanie este că nu durează mult până când vă „lovește”, dar ceea ce o face diferită este că efectul nu durează mult și aveți parte de o recuperare foarte rapidă. Pentru a evita prăbușirea din cauza nivelurilor ridicate de zahăr (care provoacă deshidratare), se recomandă să adăugați niște gheață la băutură, deoarece vă menține hidratat, astfel încât petrecerea să continue.